Johnson & Johnson: "Καμπάνα" 72 εκατ. δολαρίων λόγω θανάτου από καρκίνο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 29, 2016

Johnson & Johnson: "Καμπάνα" 72 εκατ. δολαρίων λόγω θανάτου από καρκίνο


Η εταιρεία Johnson & Johnson καλείται να πληρώσει αποζημίωση 72 εκατομμύρια δολαρίων στην οικογένεια μίας γυναίκας, της οποίας ο θάνατος από καρκίνο των ωοθηκών συνδέεται με τη χρήση σκόνης με βάση το ταλκ που κυκλοφορεί από την εταιρεία εδώ και δεκαετίες.
Η ετυμηγορία γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και οι ένορκοι στο δικαστήριο του Σαιντ Λούις αποφάσισαν την καταβολή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την πραγματική ζημία που υπέστη η Ζακλίν Φοξ και η οικογένειά της και 62 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση.
Η Johnson & Johnson βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 1.000 παρεμφερείς υποθέσεις και κατηγορείται πως στην προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της, απέτυχε για δεκαετίες να προειδοποιήσει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα με βάση το ταλκ μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
Οι δικάσιμοι άλλων υποθέσεων σχετικά με θανάτους από σκόνη με βάση το ταλκ, έχουν οριστεί αργότερα μέσα στο 2016. Σημειώνεται, πως τον Οκτώβριο του 2013 διαπιστώθηκε για πρώτη φορά από μια ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή ότι η χρήση προϊόντων πούδρας σώματος Johnson & Johnson ήταν ένας παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.

fortunegreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add