Χανιά: Απεργιακός συναγερμός Δύο συγκεντρώσεις σε Αγορά και Νέα Καταστήματα ενάντια στο Ασφαλιστικό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Χανιά: Απεργιακός συναγερμός Δύο συγκεντρώσεις σε Αγορά και Νέα Καταστήματα ενάντια στο Ασφαλιστικό

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινούνται σήμερα και τα Χανιά, καθώς φορείς, σωματεία και πολιτικά κόμματα καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Η πρώτη στις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων απο το ΠΑΜΕ και σωματεία προσκείμενα στο ΚΚΕ και η δεύτερη στις 10:30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από κόμματα, φορείς και συλλογικότητες.
Παράλληλα, οι αγρότες προανήγγειλαν προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. για τους παραγωγούς του Αποκόρωνα και των Σφακίων στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών και για εκείνους της Κισάμου και της Κυδωνίας στον κόμβο Μουρνιών, ενώ η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αντίστασης οργανώνουν προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10 το πρωί.
Δεκάδες είναι τα απεργιακά καλέσματα που εκδόθηκαν στη διάρκεια των περασμένων ημερών καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γιατροί, αυτοκινητιστές, έμποροι, επαγγελματίες τις εστίασης, πρατηριούχοι, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ναυτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, λογιστές, κομμωτές, μηχανικοί, κρεοπώλες κ.ά.

ΤΟ ΚΤΕΛ 
Με ανακοίνωσή του, το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 10 σήμερα το πρωί μέχρι τις 2 σήμερα το μεσημέρι.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ 
Την αντίθεσή της με το ασφαλιστικό εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπής της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κλείνουμε τα γραφεία για να μην μας κλείσουν για πάντα».

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Για πρώτη φορά στην απεργία συμμετέχει και ο κλάδος των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να διευκρινίζει χθες ότι «θα μεριμνήσουμε να λειτουργήσουμε με προσωπικό ασφαλείας, όσοι δεν είχαμε έγκαιρα ενημερώσει τους γονείς, ώστε να μην τους αιφνιδιάσουμε γιατί είναι πάντα δίπλα μας».

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Συμμετοχή στη σημερινή απεργία ανακοίνωσαν χθες και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών. «Δεν μας πρέπει σαν λαός, που ’χει τόσες φορές τόσο πολύ παλέψει για μια σπιθαμή γη ν’ αναπνέει λεύτερος, να δεχόμαστε το φόρτωμα ενός ακόμα ογκόλιθου στο γκρίζο οικοδόμημα ανελευθερίας και υποταγής, που σηκώνεται κατ’ εντολή ξένων κέντρων και υπό την επίβλεψη ντόπιων επιστατών», επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή τους.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ζητώντας μεταξύ άλλων την «απόσυρση εδώ και τώρα του νομοσχεδίου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση».

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, και ζητούμε την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης.

ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ “ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”
Ανταποκρινόμενα στον πανελλαδικό ξεσηκωμό ενάντια στην Ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνολικά, τα “Χανιώτικα νέα” συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Έτσι η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή, αλλά θα βρίσκεται ξανά κοντά σας το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add