Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016

Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας

  H Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αναμένεται να παραβιάσουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότηταςγια το έλλειμμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη Γαλλία, που έχει δεσμευτεί να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο έλλειμμα μέχρι το 2017, αυτό αναμένεται να παραμείνει άνω του ορίου του 3% (3,2%), εκτός και αν ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Επιπλέον, η μείωση του ελλείμματος κατά το περασμένο έτος ήταν μόλις 0,2% αντί 0,5% και κατά το τρέχον έτος μόλις 0,4% αντί για 0,8%.
Στην Ιταλία, ενώ το ονομαστικό έλλειμμα είναι με ασφάλεια κάτω από το 3% που είναι το όριο, εντούτοις αποκλίνει από το μεσοπρόθεσμο στόχο που είναι η σταδιακή επίτευξη μηδενικών ελλειμμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Ιταλία έχει ζητήσει να επωφεληθεί από τα νέα μέτρα δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω των δαπανών που έχει κάνει για το προσφυγικό.

Η Ισπανία, παρ΄όλο που της είχε ζητηθεί να μειώσει το ονομαστικό της έλλειμμα στο 4,2% το 2015, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, απέκλινε από το στόχο και κατέγραψε έλλειμμα 4,5%. Σε ό,τι αφορά το 2016 αντί για 2,8%, το έλλειμμα προβλέπεται να ανέλθει στο 3,6%.

Τέλος, η Πορτογαλία, ενώ υποτίθεται ότι θα μείωνε το έλλειμμά της στο 2,5% πέρυσι, τελικά κατέληξε με έλλειμμα 4,2%, και χωρίς περαιτέρω μέτρα δεν αναμένεται να πέσει κάτω από το 3% ούτε και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: