«Παρέλυσαν» τα πάντα: Η πιο μεγάλη απεργία στην Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

«Παρέλυσαν» τα πάντα: Η πιο μεγάλη απεργία στην Ελλάδα

Πρωτοφανές το μέγεθος της απεργιακής κινητοποίησης - Τα πάντα είναι κλειστά - Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, απεργούν και οι οδηγοί ταξί - Πτήσεις ακυρώνονται, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, κλειστά και τα βενζινάδικα - Για πρώτη φορά έκλεισαν όλα τα καταστήματα - Ελεύθερα περνούν από τα μπλόκα όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήριαΠρωτόγνωρη είναι η σημερινή εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλών πόλεων. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών καθώς δεν λειτουργεί τίποτε. 

Δημόσιο, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια, ταξί, βενζινάδικα, νοσοκομεία, άπαντες συμμετέχουν στο κάλεσμα για Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Μέχρι και καταστήματα έβαλαν λουκέτο ενώ χαρακτηριστική είναι η ατάκα αγρότη από τη Λιβαδεία που ακούστηκε το πρωί στην τηλεόραση: «Απεργούν μέχρι και τα γραφεία τελετών!». 
Aυτή την στιγμή στο κέντρο της πρωτεύουσας τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν απο λίγο ξεκίνησαν να δουλεύουν προς την εξυπηρέτηση των διαδηλωτών. 

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ για τις πορείες

Λόγω των συγκεντρώσεων το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό ειδικά γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον όπου μένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και πραγματοποιούνται οι συσκέψεις με την κυβέρνηση.
Σήμερα τα μπλόκα θα μείνουν ανοιχτά για να διευκολυνθούν οι πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας.

Στην απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Τις φωνές τους θα ενώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι). Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ενώ των συμβολαιογράφων έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. 

Μετ’ εμποδίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα
-Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, δηλαδή θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη.

Αντίθετα, τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

-Οι συρμοί της Γραμμής 1 δεν θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,
-Οι συρμοί των Γραμμών 2 και 3 θα κυκλοφορούν από 10:00 έως 16:00.

-Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί καθώς οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ' άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος

Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ. Σημειώνεται, πως τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.

-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση άρχισε στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ακυρώσεις πτήσεων Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08:00 έως 12:00. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν , τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές , εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Κλειστά θα είναι αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον τον αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Εμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add