Καλεί στην απεργία σήμερα Πέμπτη ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Καλεί στην απεργία σήμερα Πέμπτη ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Με σύνθημα «Συσπείρωση και αγώνας ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης», ηΟμοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας καλεί στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία σήμερα Πέμπτη 4 Φλεβάρη.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«H επίθεση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό πλήττει τους πάντες. Αυτή είναι, άλλωστε, και μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην εργοδοσία και στο σύστημα: Με τη μεταρρύθμιση που προωθεί, νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κλείνει κάθε συζήτηση από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του κράτους για ανάκτηση των αιματηρών απωλειών. Ταυτόχρονα μετατρέπει την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου καταργώντας ουσιαστικά τον όποιο αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος, μετατρέποντάς το σε κεφαλαιοποιητικό. Κάπως έτσι, η διεύρυνση των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης θα προκύψει περίπου σαν φυσική εξέλιξη, αφού το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και τα "κοράκια" καραδοκούν.

Νέο πλήγμα θα υποστούν συνολικά οι ασφαλισμένοι, ανεξάρτητα από τη χρονική απόσταση που τους χωρίζει από τη σύνταξη. Με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τσακίζει κυριολεκτικά τους αυτοαπασχολούμενους, με χαμηλά εισοδήματα, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, παλιούς και νέους μισθωτούς. Τσακίζει όλους τους νέους. Με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό ανεργίας και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν σε όλους τους κλάδους, το δικαίωμα στη σύνταξη και στην ασφάλιση μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο. Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να τριπλασιάζονται, ενώ και στα επικουρικά αυξάνεται η εισφορά των εργαζομένων κατά μισή μονάδα, χωρίς ωστόσο να αποτρέπονται και άλλες μειώσεις στις σημερινές συντάξεις. Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη - φάρμακο.

Να, λοιπόν, πώς αποκαθίσταται η "δικαιοσύνη" που λέει η κυβέρνηση: Με το "τράβηγμα" όλων προς τα κάτω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add