Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό

Μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και σίγουρα η πιο πολυπληθής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου αναμένεται να είναι η σημερινή, όπως συμπεραίνεται από τα μηνύματα που λαμβάνουν από τη βάση οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς καλούν σε συμμετοχή στην σημερινή πανελλαδική απεργία και στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 11.00, στην πλ. Κλαυθμώνος, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση με σύνθημα «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10: 30 στην Ομόνοια.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ ζητεί «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το τέρας του ασφαλιστικού» και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «ηχηρή απάντηση στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλίωσαν κοινωνία». « Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου», αναφέρει.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «το αντιδραστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης «μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού». Επισημαίνει ακόμη ότι «το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Προσυγκέντρωση ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην Αθήνα, Σταδίου και Σανταρόζα ΩΡΑ 10.30 π.μ.

Στην απεργία «με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος» καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηρίζοντας την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση των Σωματείων, στις 10.30, στο Μουσείο.

Στο ίδιο σημείο, καλεί το Αναρχικό Μαύρο Μπλοκ, στις 11.00. Ιδια ώρα και σημείο αναφέρεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ) καλεί στις 11.00, στη συμβολή των Χαλκοκονδύλη και Πατησίων. Στο ίδιο σημείο καλούν το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΡΓΑΣ και το ΚΚΕ (μ-λ)

Για την «αρχή των κινητοποιήσεων κατά της ασφαλιστικής “απορρύθμισης” που θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.», κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30, έξω από τα γραφεία της στην πλ. Καραϊσκάκη. Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ με κοινό κάλεσμα, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κοραή.

Με σημείο συνάντησης τη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στις 11.00, καλεί στην πανελλαδική απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Αύριο θα είναι κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους θα προχωρήσουν επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ενώσεων που προγραμματίζουν προσυγκέντρωση στις 10.30 (Μητροπόλεως 42).

Αρτοποιεία αναμένεται να μείνουν κλειστά, ενώ, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κάνιγγος.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Το «παρών» στην απεργία θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ΟΣΕΑΔΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μηχανικοί και φοροτεχνικοί. Πέραν της συμμετοχής τους στις αυριανές κινητοποιήσεις, οι δικηγόροι, υπενθυμίζεται, συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι έως την Παρασκευή.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας μετέχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο μετρό, το τραμ και τα λεωφορεία.

Όλη την ημέρα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ, των τρόλεϊ, του Προαστικού, αλλά και των τρένων του ΟΣΕ.
Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ..

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο τα τρένα σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με βασικό αίτημα των εργαζομένων να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση τηςΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μετέχουν τα περίπου 30.000 ταξί όλης της χώρας. Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από αύριο τα φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών.

Λόγω της στάσης εργασίας των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, ακυρώνονται 16 δρομολόγια της Olympic Air προς Πάρο, Μήλο, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Ικαρία και Κύθηρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: