Καθολική απαίτηση να αποσυρθεί το ασφαλιστικό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Καθολική απαίτηση να αποσυρθεί το ασφαλιστικό


Κάθε προηγούμενο αναμένεται να ξεπεράσει η συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση
Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, αφού για πρώτη φορά έχουν δηλώσει παρών στην κινητοποίηση τόσοι πολλοί κλάδοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιστήμονες, αγρότες, επιχειρηματίες κ.ά.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι). Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στη Ρόδο πρόκειται να γίνουν δύο συγκεντρώσεις, ως είθισται.
Η μία στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί από το ΠΑΜΕ στις 11 η ώρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου συμμετέχει στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου κατά του ασφαλιστικού διεκδικώντας:
1) Αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ.
2) Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
3) Δίκαιη φορολόγηση επί των πραγματικών εισοδημάτων.
4) Πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον ασφαλιστικό χρόνο.
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι θα υπάρχουν ταξί ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για νοσοκομεία-γιατρούς και επείγοντα περιστατικά.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΑ
Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στην πανελλήνια 24 ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ για την Πέμπτη 4-2-16 ενάντια στο Σχέδιο νόμου που Διαλύει τη Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και επιμέρους αιτήματα – προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των Αστικών – Συγκοινωνιών:



1) Αντεργατικά Μέτρα
2) Πρόσληψης Προσωπικού
3) Υπογραφή Σ.Σ.Ε
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει κατανόηση γιατί το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά όλους μας.

ΟΙ IΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 κλείνουμε τα κέντρα ξένων γλωσσών μας. Η πρόταση της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει για το ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα της βιωσιμότητάς του.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που προκηρύχτηκε για τις 4 Φλεβάρη 2016 και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε για εκείνη την ημέρα Πέμπτη, 4/2/2016 στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ώρα 10:30 πμ. 

Έτσι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και να δείξουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας, να απαιτήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε:

• Για τον οδοστρωτήρα του νέου ασφαλιστικού που μεθοδεύεται, τις πολιτικές της υποβάθμισης της Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

• Για την συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων την ισοπέδωση της εργατικής τάξης και τον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων.

• Για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και του πλαισίου υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των συμβάσεων για να ανακοπεί η συνεχής και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη.

• Για την αποτροπή κατάργησης των Σχολών Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού (η οποία πρόσφερε την απόκτηση ειδικότητας στους ήδη εργαζόμενους στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων)

• Για επείγοντα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις αλλά και για τους όρους εργασίας των ευάλωτων ομάδων.
• Για αποτελεσματική προστασία των ανέργων, ενίσχυση της οικογένειας και των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα μητρότητας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

• Για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους στην αρχική του μορφή.
4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 πμ.

TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Το κεντρικό συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ασφαλιστική απορρύθμιση που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη λεηλασία των συντάξεων και τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, συνεχίζεται τώρα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

Οι προτάσεις της συγκυβέρνησης προς την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ αποτελούν την πλήρη διάλυση σε αυτό που ονομάζεται «κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης»: προωθείται η αντικατάσταση της δημόσιας ασφάλισης και του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της από την ανταποδοτική “ιδιωτική” ασφάλιση. Το κυβερνητικό σχέδιο θα έχει θύματα το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Το νομοσχέδιο εξυπηρετεί την δέσμευση του 3ου μνημονίου, που ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ μέσω της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, της αύξησης των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους, των περικοπών των δαπανών για συντάξεις. Με τα νέα μέτρα, συνεχίζονται οι διαχρονικές «απαλλοτριώσεις» των αποθεματικών των ταμείων, η πλήρης παράδοσή τους στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους τραπεζίτες και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Οι νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, το χτύπημα της υγείας και της πρόνοιας, η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού, αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Η διάλυση της δημόσιας ασφάλισης μαζί με τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού από την παιδεία και την υγεία αποτελούν το τρίπτυχο του κοινωνικού εξαθλίωσης.

Τα σχέδια πλήρους διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να ακυρωθούν και το αντιδραστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να κατατεθεί. Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΣ του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 που καλούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

ΟΙ OIΚΟΔΟΜΟΙ
Συνεδρίασε η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, τη Δευτέρα, 1 Φλεβάρη 2016 και αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στις 4 Φλεβάρη 2016.

Η Διοίκηση του Σωματείου τονίζει ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να προωθήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Η κατάσταση των ταμείων, η βιωσιμότητα τους, αποτελούν το «όχημα» για να δικαιολογηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό στοχεύει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από την υποχρέωση της Κ.Α. Να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φθηνότερους εργάτες, ώστε με ευνοϊκότερους όρους να διασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία σήμερα και όταν ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.

• Στοχεύει μέσα από τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή παροχών υγείας – πρόνοιας, επιδομάτων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.

• Να ανοίξει χρυσοφόρους δρόμους για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες και την υγεία.

Τα μέτρα που παίρνονται οδηγούν για άλλη μια φορά τη ζωή της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αγροτών σε αδιέξοδο. 
Κανένας δεν εξαιρείται.

Το νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος χτυπάει παλιούς και νέους ασφαλισμένους, όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και όσους μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η παρατεταμένη ανεργία στις κατασκευές τσακίζει κόκαλα.

Οι εργάτες στοιχίζονται πίσω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τα επιχειρήματα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Το αποτέλεσμά των διαπραγματεύσεων είναι προδιαγεγραμμένο, φτώχεια, ανέχεια, χτύπημα δικαιωμάτων για το λαό και νέα προνόμια, περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δείχνει τη σκληρότητα των μέτρων. Αποδεικνύει ότι τα μέτρα είναι μόνιμα.
• Με το νέο τρόπο υπολογισμού οι συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα.

• Η μείωση κατά 1,8 δις της κρατικής επιχορήγησης για την Κ.Α σημαίνει λιγότερες παροχές υγείας – πρόνοιας. Σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά τις αναγκαίες παροχές, όταν τις χρειαστούν.

• Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς» στους νυν συνταξιούχους και η εκκαθάριση του «λογαριασμού» με το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

• Η χειροτέρευση των προϋποθέσεων του ΕΚΑΣ οδηγεί στην αφαίρεσή τους σε χιλιάδες συνταξιούχους.
Έχουμε όλοι ευθύνη και καθήκον να μη μείνουμε απαθείς.

Στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε με μαζικό, οργανωμένο αγώνα.
Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία.
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη,

Στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στις 10.30 πμ
Και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 11.00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add