Ύμνοι Βρετανού παρουσιαστή του BBC: Η Ελλάδα έχει πάντα την ικανότητα να μας εκπλήσσει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Ύμνοι Βρετανού παρουσιαστή του BBC: Η Ελλάδα έχει πάντα την ικανότητα να μας εκπλήσσει


"Έχω την τύχη στην καριέρα μου ως παρουσιαστής να ταξιδέψω σε ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου – έτσι με την πρώτη ματιά, το να κάνεις ένα ταξίδι που επικεντρώνεται στην Ελλάδα μπορεί να φαίνεται μια περίεργη απόφαση" αναφέρει ο Βρετανός παρουσιαστής Simon Reeve σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph.

Ο διάσημος παρουσιαστής ταξιδιωτική του εκπομπή στο BBC, περιέγραψε την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε "μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης, ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης".

Ο Reeve υποστηρίζει ότι: "Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα."

Τονίζει μάλιστα ότι δεν υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για να επισκεφτεί την Ελλάδα, μια χώρα γνωστή για το αρχαίο παρελθόν της. Χαρακτήρισε ως "πρόκληση" για εκείνον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επέλεξε να επισκεφτεί με το συνεργείο του την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός του Reeve ήταν η Λέσβος- νησί πολύ κοντά στα Τουρκικά παράλια- ένα νησί που αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση. "Είναι πιο περίπλοκο θέμα από ό,τι φαντάζεται ο κόσμος. Ήταν τρομερά συγκινητικό να συναντάς αυτές τις οικογένειες που έχουν έρθει από τόσο μακριά και να διαπιστώνεις ότι από τύχη εσύ είσαι ένας τύπος από την Αγγλία και εκείνοι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο", τονίζει ο παρουσιαστής στην Telegraph.

"Αν αγαπάτε την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι απολύτως κατανοητό να δείξουμε αλληλεγγύη, συνεχίζοντας να πηγαίνουμε εκεί.Είναι μια χώρα με μια ατελείωτη ικανότητα να εκπλήσσει. ” καταλήγει.

Στη συνέχεια του ταξιδιού το βρέθηκε στην Κρήτη. Εκεί έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς. "Η θέα ήταν εξαιρετική κοίταζες κάτω και έβλεπες τις παραλίες."

"Οι Κρητικοί είναι εξαιρετικοί και δυναμικοί άνθρωποι, το ομορφότερο κομμάτι του ταξιδιού μου ήταν όταν πέρασα ένα βράδυ με μια παρέα βοσκών, φάγαμε ψητό αρνί κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και άκουσα την αισιοδοξία τους για το μέλλον", ανέφερε για την εμπειρία του στην Κρήτη ο Βρετανός παρουσιαστής.

Ο παρουσιαστής βρέθηκε επίσης στην Ψέριμο, όπου καταδύθηκε και έψαξε για σφουγγάρια μαζί με τους ντόπιους! Επίσης, ταξίδεψε στην Ήπειρο και στη Σύμη, ένα νησί στο οποίο η γυναίκα του επισκεπτόταν συχνά από την εφηβική της ηλικία.

Στον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του στην χώρα μας, την Αθήνα, ο Simon Reeve διερεύνησε τα αίτια της οικονομικής κρίσης. Συνάντησε ανθρώπους που κατορθώνουν να επιβιώνουν σε συνθήκες φτώχειας και κατέγραψε διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Για τον Simon Reeve η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης, με καλό φαγητό και υπέροχο κλίμα, μια χώρα της Μεσογείου στην άκρη της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: