Facebook: Αφού σκότωσε τα άλλα social media, στοχεύει στον αριθμό τηλεφώνου σου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016

Facebook: Αφού σκότωσε τα άλλα social media, στοχεύει στον αριθμό τηλεφώνου σου

Η Telegraph παρομοιάζει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο με… τέρας που τα τρώει όλα. Και δεν του έφταναν μόνο το Myspace, το Bebo και άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά αυτή τη φορά το Facebook θέλει να σκοτώσει και τον τηλεφωνικό αριθμό μας.

Αφορμή οι δηλώσεις του David Marcus, αντιπροέδρου του Facebook στα προϊόντα των μηνυμάτων ο οποίος έγραψε σε μια δημοσίευση σε blog: «Σκεφτείτε το: Τα γραπτά μηνύματα ήρθαν στο προσκήνιο την εποχή των κινητών. Τώρα, πολλοί από εμάς μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα με κινητά μας. Από τα απλά τηλεφωνήματα και την αποστολή βασικών μηνυμάτων κειμένου έχουμε φτάσει να έχουμε υπολογιστές. στις τσέπες μας» είπε ο ίδιος και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph θεωρεί πως οι παλιές μέθοδοι επικοινωνίας πεθαίνουν και στη θέση τους μπαίνουν πιο πλούσιες και πιο ποικιλόμορφες μέθοδοι επικοινωνίας που αυξάνονται.

«Με το Messenger, προσφέρουμε όλα αυτά τα πράγματα που έκαναν τα γραπτά μηνυμάτα τόσο δημοφιλή, αλλά και πολύ περισσότερα» είπε και πρόσθεσε « Ναι, μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου, αλλά μπορείτε επίσης να στείλετε αυτοκόλλητα, φωτογραφίες, βίντεο, κλιπ ομιλίας, GIF εικόνες και την τοποθεσία σας σε άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να κάνετε βίντεο και φωνητικές κλήσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου.» Και αυτό είναι μια αλήθεια καθώς μέσω του Messenger μπορεί ακόμη και να μιλήσεις με κάποιον στο τηλέφωνο χωρίς καν να γνωρίζεις τον αριθμό του ενώ μπορεί αυτός να μην έχει ακόμη και προφίλ στο Facebook. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάποτε το Facebook χρησιμοποιούταν μόνο από σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές ενώ πλέον μεγάλο μέρος των ανθρώπων μπαίνει στο δημοφιλές δίκτυο από το κινητό βλέπουμε ότι ήδη μεγάλο μέρος, τουλάχιστον των μηνυμάτων και όχι των κλήσεων, έχει αντικατασταθεί από την επικοινωνία μέσω Messenger. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων έχει μεγαλύτερο κόστος ενώ μέσω διαδικτύου, ειδικά μέσω κάποιου δημόσιου WiFi είναι δωρεάν. Ήδη ετησίως χρησιμοποιούν το Messenger 800 εκατομμύρια άνθρωποι.


hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: