Οι Βρετανοί θέλουν ... Brexit, οι Έλληνες επιθυμούν παραμονή στο ευρώ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2016

Οι Βρετανοί θέλουν ... Brexit, οι Έλληνες επιθυμούν παραμονή στο ευρώ


Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει τη χώρα της η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών που έχει ήδη πάρει την απόφασή της σχετικά με το ζήτημα που πρόκειται να τεθεί σε δημοψήφισμα, το νωρίτερο φέτος τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ORB, το 21% είναι αναποφάσιστο αλλά το 43% θα ήθελαν η χώρα να αποχωρήσει από την ΕΕ και το 36% να παραμείνει.

Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα Brexit ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, από τα αντίστοιχα ποσοστά 51% και 49% πριν από ένα χρόνο.

Συνολικά, στις 14 χώρες όπου διενεργήθηκαν παρόμοιες σφυγμομετρήσεις, οι χώρες με τα ψηλότερα ποσοστά πολιτών που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ ήταν η Ρουμανία (85%), η Γερμανία (72%), τη Φινλανδία (71%) και η Ισπανία (68%).

Στην Ελλάδα, 44% είπαν ότι θα προτιμούσαν να είχε η χώρα τους το δικό της νόμισμα (πτώση από το περσινό ποσοστό του 55%), ενώ 43% είπαν ότι ήθελαν να μείνουν στην Eυρωζώνη (άνοδος από το περσινό ποσοστό του 33%). Η σφυγμομέτρηση έγινε σε δείγμα 15.500 ατόμων στην Ευρώπη.

Πηγή: www.madata.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add