Σεξουαλικές επιθέσεις λαθρομεταναστών κατά γυναικών και σε Ζυρίχη - Ελσίνκι την Πρωτοχρονιά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2016

Σεξουαλικές επιθέσεις λαθρομεταναστών κατά γυναικών και σε Ζυρίχη - Ελσίνκι την Πρωτοχρονιά!

Σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, που διαπράχθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες στην Κολωνία (Γερμανία), καταγράφθηκαν τόσο στη Ζυρίχη της Ελβετίας όσο και στο Ελνσίνκι της Φινλανδίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές, δίνοντας διαστάσεις «θρίλερ» και προκαλώντας ανησυχία σε όλη την Ευρώπη. 

Ερευνα στην Ελβετία

«Κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές» επισήμανε η αστυνομία, που παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά στην ανακοίνωσή της με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. 

Η αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα, απηύθυνε έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.

Περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης. 

Η αστυνομία που διεξαγάγει έρευνες για τα περιστατικά κλοπών, ανακάλυψε ότι πολλές γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά.

Τουλάχιστον 6 γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.


Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Ασυνήθιστη αύξηση κρουσμάτων και στο Ελσίνκι

Ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφθηκε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Φινλανδίας, διευκρινίζοντας πως δέχθηκε καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.

Ωστόσο τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν, για τα δύο εκ των οποίων ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.

«Δεν καταγράφθηκαν περιστατικά παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς τον περασμένο χρόνο ούτε σε άλλες περιπτώσεις... Πρόκειται για ένα απόλυτα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο Ελσίνκι» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίλκα Κοσκιμάκι, υπαρχηγός της αστυνομίας της πόλης. 

Η αστυνομία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι έκανε προετοιμασίες «εκτάκτως» αφού είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «αιτούντες άσυλο είχαν παρόμοια σχέδια με εκείνα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας» στη Γερμανία.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add