Άραγε πρέπει να πηγαίνουμε καθημερινά στην τουαλέτα; Για δείτε τι λένε οι ειδικοί… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2016

Άραγε πρέπει να πηγαίνουμε καθημερινά στην τουαλέτα; Για δείτε τι λένε οι ειδικοί…

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα, ΔΕΝ είναι απαραίτητο να «ενεργούμαστε» καθημερινά.

Το πεπτικό μας σύστημα μπορεί να «αποθηκεύσει» το φαγητό μιας ολόκληρης εβδομάδας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος standard ρυθμός που πρέπει να… επισκεπτόμαστε την τουαλέτα.
Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι!

Σίγουρα όμως υπάρχουν παρενέργειες αν δεν είμαστε τακτικοί «πελάτες».

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη και στομαχόπονους, ενώ θα αισθάνεστε ­και θα είστε­ πρησμένοι. Μια διατροφή πλούσια σε ίνες – 20 με 35γρ. την ημέρα για τους ενήλικες­ θα βοηθήσει την κατάσταση και θα αποτρέψει καρδιακές παθήσεις. 

Επίσης, η γυμναστική ενεργοποιεί τους κοιλιακούς μυς και κατ” επέκταση βοηθά στη διαδικασία της πέψης. Σε περίπτωση που δεν πίνετε αρκετά υγρά και ιδιαίτερα νερό, μπορεί και αυτό να είναι ένας παράγοντας που δεν πάτε αρκετά συχνά στην τουαλέτα.

Όσο περισσότερο καθυστερείτε τη διαδικασία, τα «απόβλητα» στερεοποιούνται στο παχύ έντερο και θα είναι πιο δύσκολο να «απελευθερωθείτε» από αυτά μέρα με τη μέρα.

Ασχέτως με τη συχνότητα, πίσω από την όλη διαδικασία κρύβεται το πεπτικό σας σύστημα. Μέσα σε λίγες ώρες από το γεύμα σας θα έχουν εξαχθεί και επεξεργαστεί όλα τα θρεπτικά συστατικά, θα έχουν μεταφερθεί στο αίμα σας και τα «υπολείμματα» θα έχουν σταλεί σε ένα ταξίδι 6 μέτρων μέσα από το έντερό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add