Ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2016

Ένα μυστικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας

Άρθρο της Angela Norambuena

Ζούμε σε μια εποχή όπου τόσο η ανθρωπότητα όσο και ο πλανήτης Γη περνούν από πολλές αλλαγές. Σχεδόν 50 χρόνια πριν οι άνθρωποι γνώριζαν γενικώς τη θέση και τον ρόλο τους στην κοινωνία. Οι γυναίκες ήταν νοικοκυρές ή γραμματείς και οι άντρες οι οικογενειάρχες και οι αρχηγοί της οικογένειας. Υπήρχαν κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες ενισχύονταν από την προπαγάνδα της τότε κοινωνίας. Υπήρχε μια γενική ιδέα για το ποιοι ήμασταν και τι σκοπεύαμε να κάνουμε στη ζωή μας στο μέλλον.

Στη σύγχρονη εποχή, δεν έχουμε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αλλαγή του πολιτισμού από το στάδιο Μηδέν στο στάδιο Ένα (δείτε το παρακάτω βίντεο) και ένα από τα προϊόντα αυτής της αλλαγής είναι το διαδίκτυο, μια μορφή τεχνολογίας που μας επιτρέπει να βρισκόμαστε διαρκώς συνδεδεμένοι με τον πολιτισμό. Τα εθνικά σύνορα δεν μας εμποδίζουν πλέον να επικοινωνούμε και να προχωράμε μαζί. Γινόμαστε παγκόσμιοι πολίτες.



Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια πηγή απελευθέρωσης αλλά και έντονης σύγχυσης. Το διαδίκτυο μας επιτρέπει να εκτεθούμε σε μεγαλύτερο εύρος απόψεων, ενώ ο πλούτος των πληροφοριών μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε τη ζωή μας με διαφορετικό τρόπο. Γνωρίζουμε πλέον ότι το να πηγαίνουμε στο σχολείο και μετά στο πανεπιστήμιο, να βρίσκουμε μια «αξιοσέβαστη» δουλειά, να παντρευόμαστε και να παίρνουμε δάνειο δεν είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Steven Spielberg και ο Bill Gates με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ζωή χωρίς πτυχία πανεπιστημίου και έχουν αφήσει σε όλους μας μια κληρονομιά γεμάτη έμπνευση.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε το δικό μας βιβλίο στην ιστοσελίδα της Amazon, να φτιάξουμε τη δική μας ιστοσελίδα, να δουλεύουμε όποτε έχουμε ασύρματο δίκτυο και να βρούμε online κάποιον ξεχωριστό άνθρωπο με τον οποίο θα μοιραζόμαστε τα ενδιαφέροντά μας χωρίς να επιλέγουμε ανθρώπους στην τύχη μέσα στο σκοτάδι των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων. Σε αυτή λοιπόν την εποχή των συνεχών και απεριόριστων ευκαιριών που μας προσφέρει το διαδίκτυο, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας;

Πρόκειται για μια δύσκολη ερώτηση που είναι υπεύθυνη για την αύξηση των φαινομένων κρίσης στις ηλικίες γύρω στα 25. Οι νεότερες γενιές λυγίζουν κάτω από την πίεση που παλαιότερα οι άνθρωποι βίωναν στα 50 τους. Η κρίση της μέσης ηλικίας ξεκινά όταν οι άνθρωποι κάνουν αναδρομή στη ζωή τους κι νιώθουν ότι έχουν σπαταλήσει τη μισή από αυτή χάνοντας κάθε ευκαιρία να πετύχουν κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό τον λόγο, προσπαθούν με αγωνία να κάνουν κάτι διαφορετικό επειδή φοβούνται ότι ο χρόνος τους τελειώνει.

Στις μέρες μας, οι εικοσάρηδες νιώθουν πίεση από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινωνία προκειμένου να κάνουν κάτι «που να αξίζει τον κόπο» όσον αφορά το μέλλον τους. Έτσι, βρίσκουν παρηγοριά στο μοναδικό μέρος που ξέρουν ότι δεν θα φοβούνται τις εξωτερικές και ανεπιθύμητες προσδοκίες κι ούτε χρειάζεται να αλλάξουν για να είναι «αποδεκτοί». Αυτό το μέρος είναι το διαδίκτυο, το YouTube, το Tumblr κ.λ.π.. Έχουμε την κρυφή ελπίδα ότι θα βρούμε μια διέξοδο από όλο αυτό το χάος. Περιμένουμε να βρούμε ένα άτομο, ένα βίντεο ή μια φράση που θα προκαλέσει κάποια ειδυλλιακή αποκάλυψη και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε.

Στην εποχή των συνεχών κοινωνικών, περιβαλλοντικών και γαλαξιακών αλλαγών δεν είναι περίεργο που αισθανόμαστε χαμένοι, αγχωμένοι, ασήμαντοι και κάπως αποκομμένοι από το περιβάλλον μας. Είναι μια φυσική συνέπεια της εξέλιξής μας. Τα παραδείγματα του παρελθόντος είναι ξεπερασμένα και δεν ταιριάζουν με το πώς αισθανόμαστε εσωτερικά. Οι προσδοκίες των άλλων για μας, αν και μερικές φορές βασίζονται σε καλές προθέσεις, μπορεί να αποτελέσουν πηγή μεγάλου άγχους.

Ποια είναι η λύση;

Υπάρχει ένα μυστικό, που στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο μυστικό, το οποίο θα σας επιτρέψει να βρείτε την απάντηση που ψάχνετε και υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Είναι η διαίσθηση, η εσωτερική μας φωνή, το προαίσθημά μας. Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε. Είναι κάτι που το έχουμε όλοι. Αν συντονιστείτε με αυτή την εσωτερική φωνή, ποτέ δεν θα κάνετε λάθος. Θα σας καθοδηγήσει ακριβώς εκεί πού θέλετε να πάτε και θα ακολουθείτε ό,τι σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια, ευτυχία, αγάπη και πληρότητα.

Το δύσκολο σημείο είναι να εμποδίσετε όλες τις εξωτερικές φωνές και τις εξωτερικές προσδοκίες που προκαλούν αυτή την πίεση. Οι φωνές μπορεί να είναι πολύ δυνατές, πολύ επίμονες και να σας περικυκλώνουν κάθε μέρα. Μάθετε να τις αναγνωρίζετε με υπομονή. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Γιατί το κάνω αυτό; Γιατί σκέφτομαι έτσι; Γιατί νιώθω έτσι; Είναι αυτή η δική μου φωνή ή μήπως είναι η φωνή κάποιου άλλου; Αναλύστε τα αίτια και τις συνέπειες κάθε σημαντικής απόφασης που έχετε πάρει ή με την οποία έρχεστε αντιμέτωποι. Πήρατε την απόφαση από αγάπη ή λόγω πίεσης; Είπατε εσείς στον εαυτό σας να το κάνει ή μήπως κάποιος άλλος; Είναι όντως αυτό που θέλετε να κάνετε ή αυτό που κάποιος άλλος νομίζει ότι πρέπει να κάνετε;

Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ως εργαλείο για να συνδεθούμε με τους ανθρώπους που περνούν ή που πέρασαν ακριβώς αυτό που περνάμε εμείς τώρα ως μια επιπλέον μορφή υποστήριξης. Κάνετε μερικές έρευνες για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να είστε διαφορετικοί και να κάνετε πράγματα που δεν είναι συνηθισμένα. Μόνο όταν αποφύγετε τα συνηθισμένα θα καταφέρετε να γίνετε εξαιρετικοί. Μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και τη διαίσθησή σας. Αυτή θα σας καθοδηγήσει και θα σας ωθήσει να κάνετε πράγματα που ίσως δεν είχατε ξανακάνει ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε καλά. Όταν αποκτήσετε αυτό το συναίσθημα, μην το αφήσετε να φύγει.

Θυμηθείτε, όλος ο κόσμος αλλάζει. Και επειδή κι εμείς είμαστε παιδιά αυτού του πλανήτη, αλλάζουμε. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι ως σύνολο, τα πάντα πάνω στη γη προχωρούν σε κάτι διαφορετικό. Έτσι, θα καταφέρετε να αποδεχτείτε τον εαυτό σας και θα αφήσετε στην εσωτερική φωνή σας περισσότερο χώρο για να σας μιλήσει. Όταν συμβεί αυτό, απλώς εμπιστευτείτε τη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: