Ξέχασε βιολί αξίας 2,4 εκ. ευρώ σε τρένο και το βρήκε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2016

Ξέχασε βιολί αξίας 2,4 εκ. ευρώ σε τρένο και το βρήκε

Μια νεαρή βιολίστρια που είχε ξεχάσει ένα σπάνιο, πανάκριβο βιολί Στραντιβάριους σε ένα τρένο κατάφερε να το ξαναβρεί, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, της Γερμανίας.

Όταν αποβιβάστηκε από το τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μάνχαϊμ-Ζααρμπρίκεν (νοτιοδυτικά), η νεαρή μουσικός ξέχασε την Τρίτη το πολύτιμο μουσικό όργανο στον χώρο αποσκευών του βαγονιού της, περιέγραψε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Αφού τους ενημέρωσε η ιδιοκτήτριά του, οι εργαζόμενοι άρχισαν να αναζητούν εναγωνίως το βιολί, το οποίο κατασκευάστηκε το 1727 στο ατελιέ του Αντόνιο Στραντιβάρι (1644-1737) και η αξία του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το τρένο, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Μάνχαϊμ, συνέχισε την πορεία του προς το Κόμπλεντς, έπειτα το Ζααρμπρίκεν όπου το βαγόνι προσδέθηκε σε ένα άλλο τρένο που επέστρεφε στο Μάνχαϊμ.

«Ένα λεπτό πριν από την αναχώρηση του τρένου, η θήκη του βιολιού ανακαλύφθηκε στο τελευταίο τμήμα (του βαγονιού) και η μουσικός, ανακουφισμένη, το κράτησε και πάλι στα χέρια της μετά την επιβεβαίωση ότι πρόκειται πράγματι για ιδιοκτησία της» διευκρίνισε η αστυνομία.

Περίπου 550 βιολιά του είδους αυτού από τα συνολικά 1.100 που είχαν κατασκευαστεί από τον διάσημο κατασκευαστή της Κρεμόνα υπάρχουν ακόμα σήμερα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: