Tα θαρραλέα κορίτσια του Ιράκ που αυτοκτονούν για να μην βιαστούν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 25, 2015

Tα θαρραλέα κορίτσια του Ιράκ που αυτοκτονούν για να μην βιαστούν

 Γυναίκες και κορίτσια της μειονότητας Γιαζίντι του Ιράκ αυτοκτονούν για να αποφύγουν βιασμούς και βασανιστήρια από τους στρατιώτες του ISIS, που τα κρατούν αιχμάλωτα

 Εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά έχουν πιαστεί αιχμάλωτα από στρατιώτες του ISIS στο βόρειο Ιράκ και από τότε έχουν εξαναγκαστεί να εκδίδονται ως πόρνες, να υφίστανται βασανιστήρια και να κρατούνται φυλακισμένες. Στο μεταξύ, όσες κατάφεραν να δραπετεύσουν δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι πολλά κορίτσια της κουρδικής μειονότητας Γιαζίντι αυτοκτόνησαν, έχοντας χάσει τις ελπίδες τους ότι μπορεί να σωθούν.
Η 20χρονη Λούνα, η οποία δραπέτευσε, είπε ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη μαζί με άλλες είκοσι συνομήλικές της στην πόλη Μοσούλη και περιέγραψε σχετικά με τους στρατιώτες του ISIS: «Μια μέρα, μας έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με κοστούμια χορού και μας είπαν να πλυθούμε και να τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε μέσα στο μπάνιο. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Πιστεύω ότι ήξερε πως θα την έπαιρνε μαζί του κάποιος άνδρας και γι' αυτό το έκανε».

ΠΗΓΗ: www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add