ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΙΤΕ: Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που θα συναντήσουν χιονισμένο και παγωμένο οδόστρωμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΙΤΕ: Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που θα συναντήσουν χιονισμένο και παγωμένο οδόστρωμα

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή 1-1-2016, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους ανέμους. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Η Νέα Οδός ενημερώνει, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, με στόχο την παροχή των υψηλότερων δυνατών επιπέδων οδικής ασφάλειας. Όμως, στην εξίσωση της οδικής ασφάλειας ο ρόλος του οδηγού είναι πρωταγωνιστικός. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε όχημα πρέπει να είναι διαθέσιμες προς χρήση, οι κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όταν οδηγούμε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να είμαστε ψύχραιμοι και σε επιφυλακή.

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες θυμόμαστε ότι:
-Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.
-Η ταχύτητά μας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
-Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
Όταν οδηγούμε σε χιονισμένο οδόστρωμα:
-Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου μας.
-Μειώνουμε ταχύτητα και αυξάνουμε σημαντικά την απόσταση ασφαλείας που διατηρούμε συνήθως από τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ξεχνάμε ότι η οδήγηση σε χιόνι σημαίνει μειωμένη πρόσφυση.
-Δεν φρενάρουμε απότομα, δεν επιταχύνουμε απότομα και δεν στρίβουμε απότομα.
-Αν χρειαστεί να μειώσουμε σχέση (ταχύτητα), δοκιμάζουμε να κατεβάσουμε σταδιακά τις σχέσεις (ταχύτητες) του αυτοκινήτου μας (από 4η σε 3η σε 2η).
-Δεν επιχειρούμε κάποια προσπέραση σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα, παρά μόνο αν το μπροστινό αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για εσάς και το όχημά σας. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μη ξεχνάτε! Οδηγώντας παράνομα στη ΛΕΑ εμποδίζετε τη διέλευση των οχημάτων επείγουσας ανάγκης!

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημα η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 22950-26900 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.
Η Κεντρική Οδός στην ανακοίνωσή της η οποία ουσιαστικά έχει το ίδιο περιεχόμενο επισημαίνει:

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να δείτε και στο site μας, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται για κάθε απορία ή ερώτημα, η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00) και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, 24 ώρες το 24ωρο, το 1075.

Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: