Σαλάμι: πώς το σερβίρουμε; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

Σαλάμι: πώς το σερβίρουμε;

Όπως όλα τα αλλαντικά, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες, ώστε να...
κοπούν το ίδιο λεπτά και οι κόκοι των πιπεριών και να μην τους μασάμε ολόκληρους. Μετά, με ένα μικρό μαχαιράκι «χαλαρώνουμε» και αφαιρούμε το έντερο που το περιβάλλει.

Αν το σερβίρουμε σε πλατό μαζί με άλλα αλλαντικά, καλό είναι να καθοδηγήσουμε τους καλεσμένους μας να καταναλώσουν πρώτα τα πιο ήπια και μετά τα πιο έντονης γεύσης αλλαντικά. Το σαλάμι άερος θα κάλυπτε λ.χ. ένα γλυκοφάγωτο προσούτο San Daniele αλλά και το πιο αλμυρό Parma. Μαζί ταιριάζει να σερβίρουμε ελληνικά τυριά της αρεσκείας μας (προτιμότερο πικάντικα), ελιές πράσινες (που μπορούμε να έχουμε προηγουμένως αρωματίσει με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού) ή άλλες και λιαστές ντομάτες που έχουμε προηγουμένως ζεματίσει μέσα σε βραστό νερό, ίσα να μαλακώσουν, και στεγνώσει. Επίσης, ψωμί, κατά προτίμηση προζυμένιο και μικρά κρίθινα παξιμάδια.

Πέρα από σάντουιτς, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να αρτύσουμε φαγητά. Κόβουμε μια μικροποσότητα σε κύβους, τους σοτάτουμε ελαφρώς σε λίγο λάδι ίσα να ροδίσουν και τους χρησιμοποιούμε σε ομελέτες με πατάτες (τύπου φουρτάλιες), σε μακαρονάδες (με ξύσμα λεμονιού και φρέσκα μυρωδικά), σε πατάτες γιαχνί (στο τέλος του μαγειρέματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add