Γιατί θέλουν να μας κόψουν το τσιγάρο? - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

Γιατί θέλουν να μας κόψουν το τσιγάρο?


Το κάπνισμα ήταν πάντα κακό, είναι τώρα και ήταν κι από παλιά, απλά έπεσε το μάτι μου σε κάποιες παλιές διαφημίσεις οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησία της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ, οι οποίες μου κίνησαν το ενδιαφέρον γιά τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την διαφήμιση των τσιγάρων στον εικοστό αιώνα, χρησιμοποιώντας εικόνες από γιατρούς, οδοντίατρους, νοσοκόμους, «Έρευνα» ψευδοεπιστημονική, αθλητές, καλλιτέχνες, μωρά, επιτυχημένες γυναίκες, τα πάντα για να προωθήσουν το προϊόν τους.
Δεν θα μιλήσω για το πόσο επιβλαβές είναι το κάπνισμα, δεν έχω καμία ηθική εξουσία να το......
κάνω άλλωστε, υπήρξα καπνιστής (όχι πιά, εδώ και πολλά χρόνια), αλλά θα δούμε μερικές εικόνες για να δείτε πώς ήταν η διαφήμιση προϊόντων καπνού και η ελευθερία πού υπήρχε γιά την προώθηση τους στα μέσα ενημέρωσης.
Εκείνα τα χρόνια, οι γιατροί συνιστούσαν το κάπνισμα όπως οι οδοντίατροι, οι νοσοκόμες ακόμα και οι ψυχολόγοι.
Γιά να ηρεμήσει τα νεύρα των χειρουργών ...Ακόμα και οι αστροναύτες. ηθοποιοί, αθλητές, πολιτικοί (δες τον Ρόναλντ Ρήγκαν), έδειχναν την προτίμηση τους στα τσιγάρεα και στο κάπνισμα, χρησιμοποιούσαν ακόμη και παιδιά για την προώθηση του καπνίσματος!!!
Mohamed Ali

Σήμερα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί σχετικά με τους χώρους όπου επιτρέπετε το κάπνισμα, δεν υπάρχει διαφήμιση στην τηλεόραση ή σε αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά .. ακόμη και τα σκυλιά έχει παρατηρηθεί ότι ενοχλούνται από τον καπνό του τσιγάρου ..

Ακόμη και το Πανεπιστήμιο του Stanford είχε κάνει διαφήμιση γιά την προώθηση του τσιγάρου

Συνεχίζω με την αποκάλυψη ενός άρθρου που διάβαζα που λέει
πως το κάπνισμα έχει και θεραπευτικές εφαρμογές και σε πολλές περιπτώσεις κάνει καλό στην υγεία μας. Όσον αφορά τα νούμερα, το κάπνισμα ενοχοποιείται σε πολλές κατηγορίες καρκίνου και θεωρείται ότι συμβάλλει κατά 80% στην εμφάνιση καρκίνου στον πνεύμονα. Ο καρκίνος στον πνεύμονα σκοτώνει περίπου 6.000 (έξι χιλιάδες είναι αυτό, δεν διάβασες λάθος) Έλληνες το χρόνο. Το θετικό -όσο μπορεί κανείς να το πει θετικό- είναι ότι έχουμε από τα χαμηλότερα νούμερα στην Ευρώπη στον καρκίνο του πνεύμονα, παρόλο που καπνίζουμε περισσότερο (σχεδόν) από όλους!

Όπως σας είπα πριν, το κάπνισμα μπορεί να προκαλεί ένα κάρο προβλήματα και κουσούρια, αλλά δεν είναι πάντα τόσο κακό. Είναι αναμενόμενο αυτό, καθώς η νικοτίνη ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε αρχικώς ως φάρμακο. Και όπως όλα τα φάρμακα, η διαφορά μέχρι να μετατραπεί σε φαρμάκι είναι λεπτή. ΟΚ, το τσιγάρο δεν είναι καλό, αλλά και αρκετοί επιστήμονες το έχουν παρακάνει και άρχισαν να βρίσκουν συσχετίσεις μεταξύ του καπνίσματος και των βιασμών, των εγκληματιών, του αν φοράς κόκκινο στρινγκ, του αν μένεις σε ισόγειο και του αν έχεις AIDS. Το βρίσκω απολύτως βλακώδες, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να σπείρουν τον πανικό. Η ουσία είναι ότι το κάπνισμα παίζει ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα και αυτό είναι αρκετός λόγος, για να το κόψεις και να προστατεύσεις εκτός από τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, τους γύρω σου.


Και τώρα δες τι καλό κάνει το κάπνισμα:
1) Μειώνει τον κίνδυνο να πάθεις άνοια τύπου Alzheimer και αν είναι να την πάθεις, καθυστερεί την εμφάνιση και πρόοδό της. Αυτό συμβαίνει, γιατί η νικοτίνη του τσιγάρου βοηθά στη μεγαλύτερη ανταπόκριση των ασθενών με άνοια στην ακετυλοχολίνη.

2) Σου προσφέρει αυτό που στην ψυχολογία λέγεται θετική ενίσχυση = σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.

3) Σου προσφέρει αυτό που στην ψυχολογία λέγεται αρνητική ενίσχυση = σε προστατεύει από το να πέφτεις ψυχολογικά.
4) Βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας την όρεξη και αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό.
5) Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και αυξάνει την αντιληπτικότητα των αισθήσεών μας (θεωρείται σούπερ στην αποστήθιση πριν από εξετάσεις!).
6) Σε προστατεύει από τη νόσο Parkinson (έχεις 60% λιγότερες πιθανότητες!).

7) Σε προστατεύει από τη νόσο Tourette (είναι αυτά που λες "τικ" και που σίγουρα είχε κάποιος καθηγητής σου / το σήκωμα του ώμου του Μητσοτάκη).

Σε προστατεύει από την ελκώδη κολίτιδα (μια φλεγμονώδη πάθηση του εντέρου).
9) Σε προστατεύει από το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (αυτό που σου κόβεται η ανάσα στον ύπνο).

10) Σε προστατεύει από τον οιστρογονο-εξαρτώμενο καρκίνο του ενδομητρίου (αν είσαι άντρας μην ψάχνεσαι, δεν έχεις από αυτό).

Και αφού μιλήσαμε για τα ιατρικά, θα σου πω και μερικά άλλα points που θα σου αποδείξω, γιατί το κάπνισμα δεν είναι τόσο κακό τελικά.

1) Η φορολογία των τσιγάρων δίνει ένα τεράστιο ποσό στο κράτος κάθε χρόνο. Φαντάσου να το κόβαμε όλοι οι καπνιστές -πώς θα παραμιλούσατε όλοι εσείς με την άυξηση της φορολογίας (γιατί από κάπου θα πρέπει να τα παίρνουν).
2) Ο καπνιστής δημιουργεί θέσεις εργασίας την ώρα που παίρνει τη τζούρα του. Από τον ψιλικατζή της γειτονιάς ως τα πιο ψαγμένα tobacco stores και από τους ογκολόγους ως τα φάρμακα της χημειοθεραπείας και τις περούκες.

3) Ο καπνιστής δουλεύει για τον αγρότη. Μην ξεχνάς ότι η Βόρεια Ελλάδα (με εξαίρεση τους γουναράδες της Καστοριάς) ζούσε για πολλά χρόνια αποκλειστικά από την εμπορία καπνών (παστάλιασμα, βελόνιασμα κουτουλού).

4) Οι καπνιστές προκαλούν λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Αυτό συμβαίνει, γιατί αυτός που καπνίζει δεν κοιμάται ποτέ στο τιμόνι. Βέβαια, ο καπνιστής συνήθως σκάει το τσιγαράκι με τη συνοδεία μερικών ποτακίων, οπότε λίγο μούφα αυτό το επιχείρημα.
5) Ο καπνιστής βοηθά τον καλό Θεούλη να σχηματίσει σύννεφα, ώστε μετά να έχουμε βροχή και να ποτιστούν τα χωράφια του κόσμου. Cool!

6) Έχεις δει κανέναν φτασμένο καλλιτέχνη ή επιχειρηματία να μην καπνίζει? Έρευνες έδειξαν ότι οι καπνιστές έχουν πιο υψηλό IQ από τους μη καπνίζοντες (ποιος ηλίθιος έκανε τέτοια έρευνα?).

7) Ο καπνιστής βοηθάει το κράτος στο να αποψιλώσει τις δασώδεις εκτάσεις με το να πετάει τις γόπες του από το παράθυρο και να καίει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του. Αυτό έχει αποτέλεσμα νέους δρόμους και υπέροχα ξενοδοχεία και βίλες, για να πάει μετά ο μη καπνιστής και να χαλαρώσει.

Ο καπνιστής προάγει την ειρήνη. Μην ξεχνάς την πίπα της ειρήνης και τα σήματα καπνού. Η πίπα της Ειρήνης είναι άλλο πράγμα και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

9) Ο καπνιστής κάνει καλύτερο sex. Έχεις δει καμιά ταινία με παθιασμένο sex που να μην καπνίζει ο γ@μιάς ένα τσιγάρο μετά? Βλέπεις? Δεν είναι τυχαίο...

10) Ο καπνιστής είναι προσαρμοσμένος στο να ζει περισσότερο στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων. Έρευνες έδειξαν ότι τα γονίδια των καπνιστών είναι αυτά που κυριαρχούν στη φυσική επιλογή και ότι μόνο οι απόγονοι των σημερινών καπνιστών θα είναι αυτοί που θα μπορούν σε μερικούς αιώνες να αναπνεύσουν στη βρωμο-ατμόσφαιρα που θα έχει δημιουργηθεί!
Διαβάστε εδω την θεωρία ενός επιστήμονα που μπήκε φυλακή για τα λεγόμενα του περί καρκίνου του πνεύμονα και τι σχέση του καρκίνο με τα τσιγάρα.Δείτε και εδώ ένα βίντεο για τον καρκίνο! Και αναρωτηθείτε γιατί τόσος καημός για το τσιγάρο και όχι για τους ψεκασμούς , τα τροποποιημένα προϊόντα, το codex alimentarius, το χλώριο στο νερό, τα κινητά, και χιλιάδες άλλους παράγοντες ????? Ενώ θέλουν να "φύγει" το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ξαφνικά κόπτονται να μας σώσουν!!
Κάπου και κάτι κάνει ο καπνός!! Κάπου ο καπνός τους εμποδίζει ...η δοκιμάζουν τις αντοχές της μάζας στην καταπιέσει η στο πόσο πειθήνιος γίνετε αν τον καταπιέσεις...Το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία όπως κάνουν όλα τα εθίστηκα πράγματα...άλλα θα το δείτε στο μέλλον το τσιγάρο κάνει και μια άμυνα ..που αυτοί την εποχή τους ενοχλεί πολύ!!!


Πληροφοριες
http://www.erepublik.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: