Δημιουργήθηκε το 1ο σχολείο της Ποντιακής γλώσσας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

Δημιουργήθηκε το 1ο σχολείο της Ποντιακής γλώσσας

Το Pontian Education School είναι το πρώτο διαδικτυακό σχολείο της Ποντιακής γλώσσας που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Ποντίων Τορόντο (Brotherhood Pontion "Panagia Soumela" of Toronto).

Είναι ένα παγκοσμίου εμβέλειας εγχείρημα και ο βασικός σκοπός δημιουργίας του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες της διασποράς απ' όλο τον κόσμο να έρθουν σε επαφή με την Ποντιακή γλώσσα και παράδοση.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Pontian Education School, θα παραδίδονται μαθήματα ποντιακής και ελληνικής γλώσσας, αλλά και μαθήματα ιστορίας. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί πιλοτικά το πρώτο τμήμα διδασκαλίας της Ποντιακής γλώσσας και σταδιακά θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα τμήματα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεεκπαίδευσης (pon-edu.com) είναι μία πλήρης πλατφόρμα η οποία ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες μεθόδους τηλεεκπαίδευσης με μετάδοση εικόνας, ήχου, διαφανειών κλπ. Συνδέεται επίσης με το Dropbox, το Onedrive και το Google docs.

Τα μαθήματα γίνονται σε πραγματικό χρόνο, καταγράφονται και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν ξανά μέσα από την ιστοσελίδα. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε υπολογιστή ή tablet με πρόσβαση στο internet από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

add