Είναι 8 μηνών έγκυος και κολλάει 3 πινέλα με μπογιά στη φουσκωμένη κοιλιά της. Ο λόγος που το κάνει; Θα σας συγκινήσει! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2015

Είναι 8 μηνών έγκυος και κολλάει 3 πινέλα με μπογιά στη φουσκωμένη κοιλιά της. Ο λόγος που το κάνει; Θα σας συγκινήσει!

Στις υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής, χιλιάδες μωρά δεν επιζούν στη γέννα τους. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως έλλειψη απαραίτητων πόρων για τον τοκετό, ο υποσιτισμός της μητέρας και του παιδιού ή ασθένειες χωρίς θεραπεία.
Ένα βελγικό πρότζεκτ, με το όνομα Unborn Artists (Αγέννητοι Καλλιτέχνες) έχει σχηματιστεί προκειμένου να στηρίξει την οργάνωση SOS Kindergorpen για να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των παιδιών που πεθαίνουν στη γέννα. Οι Αγέννητοι Καλλιτέχνες μαζεύουν χρήματα με έναν συγκινητικό τρόπο.

Όπως βλέπετε στο βίντεο, γυναίκες που είναι σχεδόν στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης τους, από 32 ως 39 εβδομάδες, δωρίζουν χρήματα για να κάνουν τη μήτρα τους Αγέννητο Καλλιτέχνη. Πινέλα βουτιούνται σε διάφορα χρώματα και κολλιούνται απαλά σε διάφορα μέρη της κοιλιάς, όλα σε επαφή με έναν λευκό καμβά.

Η μητέρα κάθεται και αφήνει το μωρό να ζωγραφίσει την πρώτη του εικόνα καθώς κινεί τα πινέλα φτιάχνοντας αφηρημένα σχέδια. Το να βλέπεις ένα μωρό να κινείται στη μήτρα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Το δέρμα της κοιλιάς φουσκώνει και αλλάζει με τρόπο που φαίνεται εξωγήινος. Για να καταλάβετε τι γίνεται μέσα, φανταστείτε τη μικρή αυτή μπάλα χαράς να κουνιέται να προσπαθεί να βολευτεί, όπως θα κάνατε κι εσείς στον πιο βαθύ σας ύπνο, και είναι κάτι που λατρεύουν οι γονείς.

Καταγράφοντας αυτή την κίνηση σε εικόνα, όχι μόνο την κρατάτε για πάντα, αλλά άλλα μωρά έχουν μια ευκαιρία στη ζωή που μπορεί να μην είχαν αλλιώς.


Πηγήfanpage

Δεν υπάρχουν σχόλια: