Τα τηγανητά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων: Μύθος ή αλήθεια; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015

Τα τηγανητά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων: Μύθος ή αλήθεια;

Τα τηγανητά θεωρούνται από τους περισσότερους απαγορευμένη τροφή, ενοχοποιούνται για αύξηση του κινδύνου πρόκλησης καρδιαγγειακών παθήσεων και αποκλείονται διά ροπάλου από κάθε διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Είναι όμως πράγματι τόσο βλαβερά;

Ισπανική έρευνα που παρακολούθησε στενά 41.000 ενήλικες της χώρας σε μια περίοδο 11 ετών κατέληξε ότι δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ ποσοστών θανάτου και κατανάλωσης τηγανητών προϊόντων. Όσο για τη σύνδεση καρδιαγγειακών νοσημάτων και τηγανητών φαγητών (με χρήση ελαιόλαδου ή ηλιέλαιου), και πάλι δεν φάνηκε να υπάρχει σύνδεση.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε πάντως ως βάση η λεγόμενη μεσογειακή δίαιτα και ο έλεγχος αφορούσε μόνο στα καρδιακά νοσήματα και όχι στον αντίκτυπο του τηγανητού στην παχυσαρκία και άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Η πεποίθηση ότι τα τηγανητά είναι από μόνα τους βλαβερά και επικίνδυνα είναι εν πολλοίς μύθος. Αντιθέτως, το σπιτικό τηγανητό φαγητό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά υγιεινό, φτάνει να προσέξει κανείς τι και πώς το τηγανίζει. Το κλειδί είναι να τηγανίζει στη σωστή θερμοκρασία σύμφωνα με το λάδι που χρησιμοποιεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: