Ιστορική στιγμή η έπαρση της σημαίας της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2015

Ιστορική στιγμή η έπαρση της σημαίας της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Η σημαία της Παλαιστίνης – που είναι κράτος μέλος με καθεστώς παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη – υψώθηκε σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαιρέτισε την έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας δηλώνοντας : «Αυτή είναι μια μέρα περηφάνιας για όλους τους Παλαιστίνιους ανά τον κόσμο. Αυτή είναι μια μέρα ελπίδας».

Ο Μπαν πρόσθεσε πως η έπαρση της σημαίας «είναι μια υπενθύμιση ότι τα σύμβολα είναι σημαντικά και πως ένα σύμβολο μπορεί να οδηγήσει σε δράση προς την σωστή κατεύθυνση».Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της σημαίας ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και πως η 30ή Σεπτεμβρίου θα ανακηρυχθεί η ημέρα του παλαιστινιακού εθνικού συμβόλου.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ νωρίτερα είχε ψηφίσει κατά πλειοψηφία υπέρ της πρότασης που επιτρέπει την έπαρση σημαιών των κρατών μελών με καθεστώς παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη στην έδρα του ΟΗΕ.
Η Παλαιστίνη και το Βατικανό είναι τα μόνα κράτη με αυτή την ιδιότητα στον ΟΗΕ.

Μ. Αμπάς στη ΓΣ του ΟΗΕ: Το Ισραήλ υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ

USA UNITED NATIONS PALESTINIAS DIPLOMACY

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποκατάσταση της ειρήνης και προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ μπορεί να προκαλέσουν το ξέσπασμα ενός θρησκευτικού πολέμου.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αμπάς τόνισε πως η Παλαιστινιακή Αρχή εκτιμά πως δεν δεσμεύεται πλέον από τους όρους της συμφωνίας που υπεγράφη με το Ισραήλ στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της Παλαιστινιακής Αρχής των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών, ο Αμπάς επισήμανε πως οι συμφωνίες δεν εφαρμόζονται όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ προωθεί τους εποικισμούς Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη και αρνείται να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Όλοι σας γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ υπονομεύει τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία χρόνια, πολύ πρόσφατα τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι που αποσκοπούσαν στην εύρεση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Παράλληλα επαίνεσε τις προσπάθειες της Γαλλίας για την επανεκκίνηση των παγωμένων ειρηνευτικών συνομιλιών και κάλεσε για σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να ενωθούν οι διχασμένες παλαιστινιακές παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add