Μήπως τα ρούχα σας, σας κάνουν κακό; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015

Μήπως τα ρούχα σας, σας κάνουν κακό;

Έχετε αναρωτηθεί μήπως για τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως φαγούρα, κοκκινίλες, μύκητες και φλεγμονές, ευθύνονται τα ίδια σας τα ρούχα;

Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν καταδείξει ότι τα ρούχα, λόγω της στενής τους επαφής με το δέρμα, είναι δυνατόν τελικά να αποδειχθούν θανάσιμοι εχθροί.


Δείτε τι να προσέξετε στα ρούχα σας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αρνητικών συμπτωμάτων.

Εσώρουχα
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του New Mexico τα συνθετικά εσώρουχα ενοχοποιούνται για την εμφάνιση μυκητιάσεων και δερματίτιδων, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Προτιμάτε, λοιπόν, το βαμβακερό ύφασμα, καθώς αφήνει το δέρμα να «αναπνέει» και απορροφά τον ιδρώτα.

Εφαρμοστά παντελόνια
Λόγω της έντονης τριβής, τα εφαρμοστά παντελόνια μπορεί να αποτελέσουν αιτία εκδήλωσης θυλακίτιδας, μία πάθηση που εκδηλώνεται με κόκκινα σπυράκια με πύον.

Προσοχή στο στηθόδεσμο
Προτιμάτε μαλακά και υποαλλεργικά υφάσματα. Όπως είναι φυσικό, αν ο στηθόδεσμος είναι σφικτός μπορεί να σας προκαλέσει έντονη δυσφορία.


Προσοχή στην ποιότητα του υφάσματος
Υφάσματα όπως τα συνθετικά ή ακρυλικά μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα εμφάνισης φλεγμονής ή και αλλεργικής δερματίτιδας. Κύριο σύμπτωμα είναι τα εξανθήματα σε όλο το σώμα που συνοδεύονται από φαγούρα και ξηρότητα.

Ποια χρώματα να αποφεύγετε
Τα σκούρα χρώματα έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την έντονη εφίδρωση. Έτσι, καλό θα είναι τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες να τα αποφεύγετε.

Σχετικά με το μαγιό
Ποτέ μη φοράτε το μαγιό κάτω από τα ρούχα σας, αν αυτό είναι βρεγμένο. Η ζέστη και η υγρασία ευνοούν την εμφάνιση μυκήτων. Έτσι, προσπαθείτε να έχετε δεύτερο και να το αλλάζετε αμέσως μετά το μπάνιο.

Πηγή:4news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: