Αυτός είναι ο λόγος που πέτυχε το πείραμα της 6ωρης εργασίας στη Σουηδία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015

Αυτός είναι ο λόγος που πέτυχε το πείραμα της 6ωρης εργασίας στη Σουηδία

Σε ένα επιτυχημένο πείραμα προχώρησε τον Απρίλιο του 2014 ο δήμος Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, που μείωσε το ωράριο των εργαζομένων από 8 σε 6 ώρες την ημέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τelegraph.

Επιχειρήσεις όπως οι Ikea, Spotify και Abba αλλά και μία σειρά από μικρότερες σε όλη τη σκανδιναβική χώρα έκαναν αυτή την αλλαγή θεωρώντας ότι περνώντας λιγότερο χρόνο στο γραφείο οι εργαζόμενοι θα είναι πιο συγκεντρωμένοι, θα χρονοτριβούν λιγότερο και θα έχουν πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το νέο προοδευτικό μοντέλο έχουν εφαρμόσει νοσηλευτές κατ' οίκον και δημοτικοί υπάλληλοι στο Γκέτεμποργκ, αλλά και τα κεντρικά της Toyota, με την εταιρεία να αναφέρει αύξηση των κερδών.

«Η παραγωγικότητα έχει διπλασιαστεί από το 1970, άρα τεχνικά έχουμε τη δυνατότητα ακόμα και για 4ωρη απασχόληση», δήλωσε στον Guardian Roland Paulsen, ερευνητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Lund.
«Το οκτάωρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο νομίζει κανείς» είπε ο Linus Feldt, Διευθύνων Σύμβουλος της Filimundus με έδρα τη Στοκχόλμη, που επίσης μείωσε το οκτάωρο σε εξάωρο πέρσι.
Σημείωσε ότι για να παραμείνει ένας εργαζόμενος εστιασμένος σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ για οκτώ ώρες, «κάνει παράλληλα και άλλα πράγματα όπως αρκετά διαλείμματα». 


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add