Πρώτη η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, σε Ευρώπη και Ρωσία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2015

Πρώτη η Ελλάδα στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, σε Ευρώπη και Ρωσία


H Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, κατέχει την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, με ποσοστό 31%.
 Την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, με ποσοστό 31% κατέχει η Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 5%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Τα επιμέρους ποσοστά στις άλλες χώρες αποκλίνουν κατά πολύ, ενώ σε κάποιες είναι μηδενικά.

Δεύτερο θέμα για την Ελλάδα αναδεικνύεται η ιδιωτικότητα online με 16%, ενώ την τρίτη θέση κατέχει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με 19%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στον ευρωπαΐκό μέσο όρο ανέρχονται σε 12% για την ιδιωτικότητα και 21% για το διαδικτυακό εκφοβισμό. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση / προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για cyberbullying. Επίσης, οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις online αναδεικνύονται σε καινούρια τάση, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 10% στις αρχές του 2015, από το 7% που ήταν στις αρχές του 2014.

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε πως οι αναφορές προέρχονται κατά 75% από το γυναικείο φύλο και 25% από το ανδρικό, ενώ στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 14% είναι ανήλικοι, ένα 16% είναι εκπαιδευτικοί και ένα 69% είναι γονείς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για όλες τις χώρες στη διεύθυνση:

http://helplines.bik-net.eu/#

Δεν υπάρχουν σχόλια: