Αποσύρουν το λογότυπό τους οι Ολυμπιακοί του Τόκιο έπειτα από το θόρυβο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

Αποσύρουν το λογότυπό τους οι Ολυμπιακοί του Τόκιο έπειτα από το θόρυβο

Με μια σύντομη ανακοίνωση 33 λέξεων, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι αποσύρει τα έως τώρα εμβλήματα των Αγώνων και προσθέτει ότι σύντομα θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα εμβλήματα που θα τα αντικαταστήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ενταθεί η πολεμική (σε βαθμό που η διεθνής κοινότητα να μιλά για σκάνδαλο) ενάντια στο λογότυπο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, αναφορικά με την ομοιότητά του με το αντίστοιχο λογότυπο του θεάτρου της Λιέγης (που δημιουργήθηκε το 2011). Το ζήτημα ανέκυψε όταν ο δημιουργός του εμβλήματος του θεάτρου,Olivier Debie, διαμαρτυρήθηκε διακρίνοντας την ομοιότητα των σχεδίων και μάλιστα κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα.

Αν και νομικά (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ΔΟΕ) δεν τίθεται ζήτημα, οι Ιάπωνες διοργανωτές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα ηθικής. Αρχικά υποστήριξαν την επιλογή τους και μάλιστα υπήρξε και συνέντευξη τύπου, όπου ο σχεδιαστής του εμβλήματος Kenjiro Sano (του γραφείου Mr Design) παρουσίασε τη δική του πλευρά της ιστορίας. Στη συνέχεια όμως, πήραν την απόφαση να αποσύρουν το λογότυπο και με νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσαν την απόφασή τους αυτή.

«Κρίνουμε ότι το σωστό είναι να αποσύρουμε το έμβλημα και να ξεκινήσουμε άμεσα την ανάπτυξη νέων εμβλημάτων, ώστε να δώσουμε μια λύση στην κατάσταση που προέκυψε» δήλωσε ο κ. Toshiro Muro, γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του 2020. Ο δε κυβερνήτης του Τόκιο κ. Yoici Masuzoe συμπλήρωσε «Θέλω από τον κ. Sano μια εξήγηση. Αισθάνομαι ότι μας πρόδωσε».

“Το είδα αυτό χθες και δυσκολεύομαι να πιστέψω στα μάτια μου”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Olivier Debie

O Kenjiro Sano προσπαθεί να δικαιολογηθεί παρουσιάζοντας τη δουλειά του

http://www.designmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add