ΑΔΕΙΑΣΜΑ από Κομισιόν: δε ζητήσαμε εμείς να αφήσετε τα βόδια και να βάλετε ΦΠΑ στην εκπαίδευση για να γίνετε βόδια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

ΑΔΕΙΑΣΜΑ από Κομισιόν: δε ζητήσαμε εμείς να αφήσετε τα βόδια και να βάλετε ΦΠΑ στην εκπαίδευση για να γίνετε βόδια

Δεν ήταν αίτημα της Κομισιόν η αλλαγή στη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.
Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τους εκπροσώπους του Τύπου, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σημείωσε, δε, ότι αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή και ότι το Μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 14 Αυγούστου.

Τέλος, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η διατήρηση του 23% άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Η χθεσινή απόφαση για διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% για τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από πλευράς ιδιοκτητών εκπαιδευτηρίων και φορέων, όσο και από τον πολιτικό κόσμο που ζητούν κατάργησή του.

Ειδικότερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με ανακοίνωσή του ζητά να καταργηθεί ο ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υπογραμμίζοντας ότι «η παιδεία, η γνώση και η απόκτηση ικανοτήτων δεν πρέπει να φορολογούνται, πρέπει να ενισχύονται»

«Ποσά που θα πήγαιναν στην ανάπτυξη θα πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους ή ακόμη χειρότερα, στη φοροδιαφυγή και στην παραοικονομία! Η ίδια η ΕΕ θεωρεί ότι η παιδεία και η γνώση δεν πρέπει να επιβαρύνονται με φόρους...», προσθέτει

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ξένες γλώσσες που είναι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης για την ανοιχτή οικονομία της Ελλάδος σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Γι' αυτό ο φόρος αυτός είναι και αθέμιτος και παράνομος...» όπως σημείωνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add