Ελλάδα χώρα καταγωγής Αγίων ή δαιμόνων; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

Ελλάδα χώρα καταγωγής Αγίων ή δαιμόνων;

Το άκρως προκλητικό τραγούδι του Νίκου Καρβέλα που υβρίζει τον Χριστιανισμό έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Ο Ιερομόναχος Γεδεών Μαγκριώτης, με αφορμή την αθλιότητα του τραγουδιστή, απέστειλε την κάτωθι επιστολή:

Στο άκουσμα του τραγουδιού με τίτλο «Ο διάβολος είναι από την Ελλάδα» διαπιστώνει κανείς όχι απλώς την κατάπτωση των ηθών αλλά τη στρέβλωση.
Στο όνομα της «ελευθερίας» καθ’ υβρίζεται με τρόπο αήθη η πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου αναγνωρίζουμε τον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή και Σωτήρα.
Οι στίχοι του εν λόγω τραγουδιού προτρέπουν στη βίωση των παθών, στη σαρκολατρεία και γενικότερα στην αποδοχή του διαβολικού τρόπου ζωής, ως τρόπο ζωής των νεοελλήνων. Εάν όμως βρεθεί κάποιος να στηλιτεύσει, κυρίως τον τρόπο έκφρασης, των απόψεων αυτών, θα χαρακτηρισθεί ως αναχρονιστής, συντηρητικός και γενικότερα άνθρωπος ο οποίος εμποδίζει την πρόοδο αλλά και την ελευθερία έκφρασης της τέχνης. Διερωτώμαι ποια πρόοδος επιτυγχάνεται μέσα από την ύβρι; Ξεχνούν οι δημιουργοί του εν λόγω ακούσματος ότι οι πρόγονοί μας έδειχναν σεβασμό προς το θείο. Μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει μελετώντας διαφόρους συγγραφείς και αναφέρω ενδεικτικά (Σοφοκλής, Ευριπίδης κ.ά.). Ο Πάνας συνδυάζει τον ανθρώπινο και το ζωικό παράγοντα, στις απεικονίσεις εμφανίζεται, έχοντας κάτω άκρα ζώου. Συνδέει τον λογικό άνθρωπο με την άλογη κτίση, κρατά την ανθρωπότητα δέσμια των ζωωδών ενστίκτων της.
Στο σημείο αυτό ο προφητάναξ Δαυίδ μας υπενθυμίζει ότι «Πάντες οι Θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5). Ο Ιησούς Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος ενώνει την ανθρώπινη με τη θεία φύση δίδοντάς τη προοπτική αιωνιότητας.
Ο Κύριός μας είναι πραγματικός ελευθερωτής γιατί μας αποδεσμεύει από την αμαρτία. Ως άδυτος Ήλιος της δικαιοσύνης διαλύει τα διάφορα σκοτάδια που θέλουν να μας επιβάλλουν. Η τέχνη ήταν και είναι έκφραση ελευθερίας, στο άκουσμα όμως αυτό, η τέχνη κρατείται δέσμια των πιο ταπεινών παθών.
Μας παρουσιάζεται μέσα από το «τραγούδι» μία παρηκμασμένη σαρκολατρική, δαιμονοκρατούμενη σκοτεινή Ελλάδα. Ευχαριστούμε! Αλλά θα προτιμήσουμε την Ελλάδα του Πνεύματος, της πραγματικής τέχνης, του φωτός και της όντως ελευθερίας που αποδέχεται με σεβασμό την πίστη του καθ’ ενός χωρίς να την υβρίζει.
Αλλά θα μείνουμε και αμετακίνητοι στην πίστη μας ότι ο Χριστός είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής της ανθρωπότητος και το άδυτο Φως της αναστάσεώς Του θα φωτίζει τις ζωές των πιστών εξαφανίζοντας το σκοτάδι που μάταια προσπαθεί-τε να παρουσιάσετε ως Φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: