Τι μαρτυρά για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφό σας; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015

Τι μαρτυρά για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφό σας;


Όταν κοιμόμαστε, δράση αναλαμβάνει το υποσυνείδητό μας. Έτσι, η μεταξύ του ζευγαριού γλώσσα του (κοιμισμένου) σώματος, μπορεί να αποτελέσει αξιοσημείωτο δείγμα των χαρακτηριστικών της σχέσης του.

«Σιγά την επιστήμη! Αν κοιμόμαστε αγκαλιά, υποτίθεται πώς είμαστε αγαπημένοι κι αν γυρίζουμε o ένας στον άλλο την πλάτη μας, έχουμε αποξενωθεί ή κάτι τέτοι.», θα πείτε ίσως.


Κι όμως: ειδικοί στην «αποκρυπτογράφηση» της γλώσσας του σώματος, έχουν γράψει και μιλήσει σχεδόν για κάθε πιθανό συνδυασμό στάσεων ύπνου στο ζευγάρι και για ό,τι μπορεί να αποκαλύπτει ο καθένας απ’ αυτούς για τη σχέση του και τη δυναμική της.

Ψυχολόγοι, σύμβουλοι γάμου και ειδικοί στη γλώσσα του σώματος μας… πιάνουν στον ύπνο και περιγράφουν όσα μπορεί να δηλώνει ο τρόπος που μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας με το άλλο μας μισό.
Κεφάλι στο στήθος

Αυτή η τρυφερή στάση, κατά την οποία ο ένας από τους δύο «κουρνιάζει» στο στήθος του άλλου με τα πόδια του πάνω στα δικά του, δηλώνει αγάπη σχεδόν μητρική και τάση προστατευτισμού. Η ψυχολόγος και σύμβουλος γάμου Shirley Glass, σημειώνει ότι «Τα ζευγάρια που προτιμούν αυτή τη στάση χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, αφού η επιλογή αυτής της αγκαλιάς δίνει την αίσθηση συντροφικότητας και προστασίας.»

Το κουτάλι

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, αυτή η στάση προτιμάται από ποσοστό μικρότερο του 20% των ζευγαριών καιμαρτυρά μια δυναμική στην οποία ο ένας σύντροφος νιώθει προστάτης του άλλου. Αν η πλαϊνή αγκαλίτσα είναι η αγαπημένη σας, τότε η αμοιβαία εμπιστοσύνη χαρακτηρίζει τη σχέση σας, σύμφωνα με την ειδικό.

Και το «χαλαρότερο» κουτάλι

Αυτή η στάση ύπνου, μπορεί και να μεταφραστεί ως «σ’ αγαπάω, αλλά κάτσε λίγο πιο κει να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι». Όσο αυξάνονται τα χρόνια της σχέσης –και όσο προχωρά η νύχτα, βεβαίως βεβαίως- η σφιχταγκαλιασμένη εκδοχή της στάσης «κουτάλι» δίνει τη θέση της σε μια λιγότερο συμπαγή αγκαλιά. Αν είστε fans αυτής της πιο ελεύθερης εκδοχής, τότε η σχέση σας έχει μπει σε ωριμότερη φάση και ο καθένας επιθυμεί να κοιμηθεί σε μια στάση τέτοια, που θα του επιτρέψει να ροχαλίσει με την ησυχία του.

Οι εραστές της αυτονομίας

Ίσως είμαστε κυνικοί, αλλά χαιρετίζουμε τους απανταχού συντρόφους στον «δεν θέλω αγκαλίτσες όταν κοιμάμαι!» αγώνα και περήφανα τους ενημερώνουμε ότι ο αγώνας μας τώρα δικαιώνεται! Σύμφωνα με την ψυχολόγο C. Sweet, τα ζευγάρια που προτιμούν αυτή τη στάση ύπνου έχουν την τάση να είναι συναισθηματικά συνδεδεμένα και ταυτόχρονα να νιώθουν ασφαλή με τον εαυτό τους. «Αυτή η στάση δηλώνει ταυτόχρονα εγγύτητα και αυτονομία», γράφει η C. Sweet.

Οι όχι-και-τόσο-φανατικοί εραστές της αυτονομίας

Αν θέλετε να έχετε χωρισμένα τα τσανάκια σας (που λέει και ο λαός) και, ταυτόχρονα, επιθυμείτε το μίνιμουμ της σωματικής επαφής με το άλλο σας μισό, τότε είστε ιδιαίτερα δεμένοι μεταξύ σας και νιώθετε πολύ άνετα ο ένας με τον άλλον. Εύγε!

Το χταπόδι

Αν ο ένας από τους δύο έχει κυριαρχικές τάσεις, απλώνοντας σαν χταπόδι χέρια και πόδια προς πάσα κατεύθυνση και στριμώχνοντας τον άλλο σε μία μικρή γωνίτσα κρεβατιού, τότε κατ’ αρχάς, ο άλλος (το θύμα) πρέπει να κάνει μια σοβαρή κουβέντα για να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την τρέλα. Ο σύντροφος-χλαπάτσα/χταπόδι τείνει, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, να είναι εγωιστής και να διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στη σχέση.

Ο κόμπος

Αναζητείται το ζευγάρι που έχει διανύσει την πρώτη εβδομάδα σχέσης, επιλέγει να κοιμάται έτσι. Παρά το συναισθηματικό δέσιμο που υποδεικνύει αυτή η υπέρ-αγκαλιά, δεν είναι απαραίτητα δηλωτική απόλυτης ισορροπίας, σύμφωνα με τη ψυχοθεραπεύτρια Elizabeth Flynn: «Αυτή η στάση, ενδέχεται να δηλώνει υπερβολική εξάρτηση και συναισθηματική εμπλοκή στο ζευγάρι».

Και ο προσωρινός κόμπος

Εδώ, τα πράγματα είναι λογικότερα. Κάνατε σεξ, το ευχαριστηθήκατε, το πανηγυρίσατε με μια σφιχτή, αγαπησιάρικη αγκαλιά, αλλά δεν χρειάζεται να πιάσετε και κορέους, επομένως ο καθένας παίρνει το δρόμο του. Αν σ’ αυτή την εικόνα, είδατε εσάς και τον καλό σας να κοιμάστε, τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχετε βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο συναισθηματισμό και την ανεξαρτησία.

Το κυνηγητό

Η «όσο και να τρέξεις, εγώ θα σε πιάσω» στάση ύπνου, μπορεί να δηλώνει δύο πράγματα: σύμφωνα με την P. Wood, ο σύντροφος που «καταδιώκεται» μπορεί να το «παίζει δύσκολος» αλλά, σύμφωνα με τον Samuel Dunkell (συγγραφέα του «Στάσεις ύπνου: Η νυχτερινή γλώσσα του σώματος»), εκείνος που βρίσκεται στην… κόψη του κρεβατιού έχει ανάγκη από χώρο –τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.

Αγκαλιά με… τα πόδια

Οι ειδικοί επί του θέματος, πιστεύουν ότι αν ο/η σύντροφός σας, σας αγκαλιάζει τρυφερά με… το πόδι του/της, τότε –όχι, δεν είναι ένα αναίσθητο γουρούνι που δεν μπορεί να κάνει μια κανονική αγκαλιά- επιδιώκει να χτίσει συναισθηματική και σεξουαλική σύνδεση μαζί σας! Η ποδο-αγκαλιά, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν χορταίνετε ο ένας τον άλλον.




Οι πληροφορίες προέρχονται από το littlethings.com.
Πηγή: www.mama365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: