Λίμνη στην Τουρκία έγινε κατακόκκινη! Απόκοσμη εικόνα (Photos) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015

Λίμνη στην Τουρκία έγινε κατακόκκινη! Απόκοσμη εικόνα (Photos)

Μια δημοφιλής λίμνη στην Τουρκία, έγινε κατακόκκινη, χαρίζοντας ένα απίστευτο θέαμα.

Πρόκειται για λίμνη Τουζ, τη δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Τουρκίας, που κάθε καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, βλέπει το αλμυρό νερό της να εξατμίζεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται η περιεκτικότητα του αλατιού και να σκοτώνεται μεγάλο τμήμα του πλαγκτόν που τρέφεται από τα κόκκινα φύκια.
Αυτός είναι ο λόγος που η λίμνη αποκτά το έντονο κόκκινο χρωμα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Stony Brook της έρευνας της θαλάσσιας οικολογίας και τον καθηγητή Δρ Κρίστοφερ Gobler που μίλησε στο ABC News.

Πάντως σήμερα, η αλμυρή λίμνη στην Κριμαία μοιάζει βγαλμένη από τανία επιστημονικής φαντασίας και τα κόκκινα νερά της δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο.

Τους θερινούς μήνες και κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν πάνω στο αλάτι της λίμνης, αφού η λίμνη πραγματικά "στεγνώνει". Κατά τους χειμερινούς μήνες βεβαίως, το νερό ξαναγεμίζει την λίμνη προσφέροντας καταφύγιο σε πλήθος σπάνιων πτηνών.

Η λίμνη Τουζ ανακηρύχθηκε "Ζώνη Ειδικής Προστασίας του Περιβάλλοντος" των Ηνωμένων Εθνών το 2013, καθώς αποτελεί καταφύγιο για απειλούμενα με εξαφάνιση φλαμίνγκο στην Ευρώπη και λόγω της μοναδικής βιοποικιλότητάς της.

Το νερό της λίμνης δεν είναι πόσιμο λένε οι ειδικοί. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που καλλιεργούν αυτό το είδος των φυκιών, για τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες.

Πηγή: ABC News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add