Τίτλοι τέλους για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

Τίτλοι τέλους για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Ανδρέας Γεωργίου σε συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια | ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η τελευταία πράξη του Γιάνη Βαρουφάκη, πριν παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Οικονομικών, αφορά την αντικατάσταση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Σχετική απόφαση αναρτήθηκε περίπου στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στο opengov.gr. Με την απόφαση προκηρύσσεται ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για 5ετή θητεία.

Η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου λήγει στις 2 Αυγούστου 2015 (ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 2010). Για την πλήρωσή της απαιτείται η δημόσια προκήρυξη και στη συνέχεια η επιλογή του προέδρου από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για την μέχρι σήμερα θητεία του κ. Γεωργίου.

Οι κακές σχέσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με την κυβέρνηση, εκδηλώθηκαν και όταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε τον κ. Γεωργίου να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια. Ο κ. Γεωργίου επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες ήθελαν στο παρελθόν την κυβέρνηση να δέχεται πιέσει από τους «θεσμούς» για να προχωρήσει σε «σιωπηρή» παράταση της θητείας του κ. Γεωργίου.

Παρ' όλα αυτά, με τη θητεία του απερχόμενου πλέον προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ να πλησιάζει τη λήξη της, η κυβέρνηση επιλέγει την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: