Ασφυκτική πίεση από ΗΠΑ προς Γερμανία για κούρεμα του ελληνικού χρέους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

Ασφυκτική πίεση από ΗΠΑ προς Γερμανία για κούρεμα του ελληνικού χρέους

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ακόμα μια εξέλιξη στην νέα «κόντρα» ΗΠΑ –Γερμανίας φέρνει στο φως το Spiegel.
Μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα τηλεφώνησε σήμερα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ με ένα σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και την μείωση μέσω κουρέματος του ελληνικού χρέους.
το Spiegel γράφει χαρακτηριστικά ότι «ο Ομπάμα πιέζει την Μέρκελ να προχωρήσει, όχι μόνο σε συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά και σε κούρεμα του ελληνικού χρέους».
«Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το Associated Press και οι New York Times δημοσιεύουν άρθρα σχετικά με το κούρεμα του γερμανικού χρέους το 1953, κατά τη Σύνοδο του Λονδίνου», υπογραμμίζει το Spiegel.
Ίσως αυτό είναι ο λόγος και της σημερινής «απολογίας» ου Σόιμπλε ο οποίος πιθανόν να θέλει να διαχωρίσει τη θέση του και να αναφέρει ότι το ΔΝΤ στην Ελλάδα το ήθελε η Μέρκελ.
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα δήλωσε ότι το ΔΝΤ ήταν αυτό που ήθελε τα εξοντωτικά μέτρα για την ελληνική οικονομία.
Αυτή είναι η δεύτερη αποκλαύψη μετά την δήλωση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις που επιβεβαίωσε ότι οι θεσμοί εξετάζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Συνεργασία Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ για την ανάλυση βιωσιμότητας», δήλωσε πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο BBC World, ενώ την ίδια ώρα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει προετοιμάζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «μπορεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα να έχει χαθεί αλλά θα πρέπει να ανακτηθεί».
Οσον αναφορά το ΔΝΤ, υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, χωρίς ωστόσο, η Ευρωπαική Επιτροπή να παρεμβαίνει στη δουλειά του».
Ερωτηθείς για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ απάντησε πως αυτό «θα εξαρτηθεί τώρα προτάσεις της χώρας και την τελική απόφαση, η οποία εξαρτάται από το Eurogroup».
Η γεωπολιτική διάσταση που έδωσε η ελληνική κυβένηση στην διαπραγμάτευση τελικά ίσως αποδίδει καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add