Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2015

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. 
Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και δύο αγροικίες.

Με εντολή του δημάρχου Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη, έχουν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις στο Λάχι. 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου» δήλωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάντως, η εκκένωση των χωριών δεν έγινε με δική της εντολή.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο δίνουν από νωρίς το πρωί μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: