Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015

Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι «απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης και επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο. «Φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποκαλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων», είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που πρεσβεύει ότι είναι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή».
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

Στη συνέχεια είπε ότι το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και κάλεσε το κοινοβούλιο «να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης». «Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί. Δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει. Δεν έχουμε δικαίωμα το "όχι" του λαού να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις. 

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. «Ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και στα μνημόνιο», τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του λαού, καθώς η εξουσία πηγάζει από αυτόν. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: