Νεαρό ζευγάρι πούλησε σπίτι και αυτοκίνητο, αγόρασε σκάφος και κάνει το γύρο του κόσμου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

Νεαρό ζευγάρι πούλησε σπίτι και αυτοκίνητο, αγόρασε σκάφος και κάνει το γύρο του κόσμου

Αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα. Στα 32 τους χρόνια, ο Matt και η Jessica αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και να ταξιδέψουν στα πέρατα της γης. Παραιτήθηκαν λοιπόν από τη δουλειά τους (ο Matt εργαζόταν στις πωλήσεις και η Jessica στον ασφαλιστικό τομέα), πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους, αγόρασαν ένα σκάφος και σάλπαραν παρέα με μια… γάτα! Όλα αυτά, χωρίς να έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστιοπλοία και χωρίς να έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε σκάφος!

Πήραν «ανάποδες στροφές» όμως και άρχισαν να καταστρώνουν το σχέδιο τους, όταν συνειδητοποίησαν πως ζούσαν μεν το «αμερικανικό όνειρο» με οικογένεια, κολέγιο, γάμο, καριέρα, αλλά τα Σαββατοκύριακα «σάπιζαν» στον καναπέ, χωρίς να κάνουν τίποτα το δημιουργικό, ενώ οι καθημερινές εξαντλούνταν στο άγχος της δουλειάς.

Μάζεψαν λοιπόν τις οικονομίες τους, έκαναν μαθήματα ιστιοπλοίας επί τρία χρόνια και το 2011 άνοιξαν πανιά, αφήνοντας πίσω την προηγούμενη ζωή τους.

Μέχρι σήμερα γύρισαν 16 χώρες. Ζουν με 700 ευρώ το μήνα για καύσιμα, φαγητό, έξοδα για μαρίνες και για το σκάφος. Μάλιστα αναλύουν τον τρόπο που και άλλοι μπορούν να τους μιμηθούν, ενώ περιγράφουν τα ταξίδια τους με κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το site τους.

Το ταξίδι τους από το Μαιάμι στις Αζόρες
Δείτε δελφίνια (στο 1:32), φάλαινες, καταιγίδες, ένα υπέροχο ουράνιο τόξο (στο 0:57) και μαγικά ηλιοβασιλέματα (στο 2:47) Ονειρευτείτε ελεύθερα…

Όσο για το ότι είναι μαζί 100% και συνέχεια; Όχι μόνο δεν τους πειράζει, αντίθετα έχει δυναμώσει την σχέση τους αφού όπως λένε ήθελαν πάντα να είναι ο ένας πολύ κοντά στον άλλον.

«Ακούγαμε ιστορίες ανθρώπων που σχεδίαζαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα όταν θα έβγαιναν στην σύνταξη. Μόνο που τότε κάτι γινοταν και δεν τα κατάφερναν. Αποφασίσαμε να μην συμβεί αυτό σε εμάς. Και ξεκινήσαμε το ταξίδι» λέει το νεαρό ζευγάρι.

Τα επόμενα σχέδιά τους; Να διασχίσουν τον ωκεανό. Αφού πέρασαν τα crash tests με καταιγίδες και τα έβγαλαν πέρα μια χαρά, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, λένε!

Ο Matt και η Jessica την ημέρα του γάμου τους
Το σκάφος με το οποίο ταξιδεύουν στον κόσμο


Στιγμές της καθημερινότητάς τους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

add