Πρόσθετες εγγυήσεις από την Ελλάδα ζητά η Γερμανία για να εγκρίνει το δάνειο – γέφυρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015

Πρόσθετες εγγυήσεις από την Ελλάδα ζητά η Γερμανία για να εγκρίνει το δάνειο – γέφυρα

 Στα κάγκελα από τη δήλωση Τσίπρα ότι δεν πιστεύει τη συμφωνία

 ​Πρόσθετες εγγυήσεις για τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα από τον EFSM ζήτησε την Τετάρτη η Γερμανία, τονίζοντας ότι οι εγγυήσεις αυτές θα μπορούσαν να βρεθούν από μελλοντικά κοινοτικά κονδύλια προς την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία δεν είναι σίγουρη ότι η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα θα έχει αποτέλεσμα, ώστε να δοθούν πίσω τα 7 δισ. ευρώ και ότι είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία και να χαθούν τα χρήματα αυτά.

Γι’ αυτό άλλωστε και για πρώτη φορά κατάφερε η Γερμανία να βάλει στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής τον παράγοντα του Grexit, καθώς και τη φράση ότι αν δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις, η ευθύνη βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση και μόνο.

Παράλληλα, δύο εκπρόσωποι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, επανέλαβαν ότι θα μπορούσε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το τέλος Αυγούστου με IOUs,στο εσωτερικό της χώρας και ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του ονομαστικού χρέους της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο Β. Σόιμπλε επιμένει στο σενάριο των IOUs για να ικανοποιήσει τους δικούς του μικροκομματικούς στόχους στο εσωτερικό ακροατήριο των Χρηστιανοδημοκρατών, αλλά και γιατί, Γερμανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα μπορεί να αγγίξει και το αστρονομικό ποσό των 100 δισ. ευρώ.

Όπως λένε οι αξιωματούχοι αυτοί στο Star, «όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση το ποσό ήταν στα 29 δισ. ευρώ και τώρα έχουμε φτάσει στα 100 δισ. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πουλήσουμε στο εσωτερικό μας κοινό».

Είναι λοιπόν σαφές ότι πολλές από τις απειλές του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό του ακροατήριο, μιας και την Παρασκευή θα πρέπει η Γερμανική Βουλή να εγκρίνει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add