Διακοπές και κατοικίδια πάνε μαζί - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015

Διακοπές και κατοικίδια πάνε μαζί

 ERT.GR 

 Ίσως ο συνδυασμός «διακοπές και κατοικίδιο» να ήταν παλιότερα δύσκολος και σε κάποιες περιπτώσεις ασυμβίβαστος, όμως στην εποχή μας κατοικίδια και άνθρωποι εκδράμουν μαζί!

Έρχεται η ώρα των διακοπών… Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να μετακινηθούν τα κατοικίδιά μας με τα μέσα μεταφοράς;
Στα αεροπορικά ταξίδια τα μικρά ζώα που ζυγίζουν έως 8 κιλά μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρκεί να είναι ενημερωμένη η αεροπορική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης να διαθέτει ειδικό κλουβί μεταφοράς του κατοικίδιου. Εάν το βάρος του ζώου είναι μεγαλύτερο, τότε ταξιδεύει με τις αποσκευές.
Στα πλοία τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού όσο κι αν ζυγίζει το ζώο μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Θεωρητικά οι σκύλοι πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα των πλοίων, αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν επιβάλλει επί της ουσίας τον συγκεκριμένο κανονισμό.
Σε τρένα και λεωφορεία, η μεταφορά επιτρέπεται μόνο μέσα στα ειδικά κλουβιά.
Σε χώρες της Ε.Ε., για να ταξιδέψει κάποιος με το κατοικίδιό του, θα πρέπει το ζωάκι να διαθέτει διαβατήριο, ηλεκτρονική ταυτότητα, τσιπ εντοπισμού και να είναι πλήρωςεμβολιασμένο (οπωσδήποτε και για λύσσα). Θα πρέπει, επίσης, μία εβδομάδα πριν να έχει υποβληθεί σε αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα και εξωπαράσιτα, καθώς και να έχει εξεταστεί κλινικά τόσο για καλαζάρ όσο και για την ασθένεια των τσιμπουριών.

Ας έχουμε στον νου μας ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη χώρα μας, ως επί το πλείστον, δέχονται κατοικίδια. Ας τα αναζητήσουμε!
Pets στη θάλασσα

Πώς το ζωάκι μας θα απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο χωρίς να ενοχλήσει τους λουόμενους; Πώς θα πρέπει να φροντίζουμε τα κατοικίδια για να μην ταλαιπωρούνται από τη ζέστη; Τι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το καθημερινό διαιτολόγιό τους;

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω έδωσε στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Κάτι που μας αφορά» (18/7/2015) η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add