5 λόγοι για να αποφασίσετε να κοιμάστε πάντα γυμνοί - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2015

5 λόγοι για να αποφασίσετε να κοιμάστε πάντα γυμνοί


Διάφορες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως ο "γυμνός" ύπνος μόνο καλό κάνει στον οργανισμό.


1. Βελτιώνει την σχέση με τον / την σύντροφό σου
Μια έρευνα του 2014 από μια εταιρία στην Αμερική που προωθεί προϊόντα βαμβακιού μεταξύ των οποίων οι πυτζάμες και τα σεντόνια, διαπίστωσε ότι το 57% των ατόμων που κοιμηθήκαν γυμνοί ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους!

2. Αποφεύγετε τις λοιμώξεις

Το υπερβολικά ζεστό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και βακτήριων. Με το να κοιμάστε γυμνοί το σώμα σας αερίζεται καλύτερα και αυτό συμβάλει στην πρόληψη των λοιμώξεων, αλλά και στην βελτίωση της όψης του δέρματος.

3. Δημιουργεί ένα αρχέγονο αίσθημα ασφάλειας

Η νευρολόγος Rachel Salas δήλωσε το 2013 στην Wall Street Journal πως πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην εποχή των σπηλαίων όπου οι άνθρωποι κοιμόντουσαν γυμνοί. Τότε ήταν εν μέρει ένας τρόπος για την προστασία από τα αρπακτικά ζώα και αυτό το αίσθημα «ασφάλειας» θα μπορούσε να μεταδίδεται στον ύπνο με παρόμοιο τρόπο στη σύγχρονη εποχή.

4. Μειώνει το στρες

Όταν έρχεται σε επαφή το ανθρώπινο δέρμα με άλλο δέρμα τότε τα επινεφρίδια μας δέχονται ένα μήνυμα: να χαλαρώσουν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης στον οργανισμό μας η οποία ορμόνη ευθύνεται για την παραγωγή του στρες. Επίσης η επαφή δέρμα με δέρμα αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, η οποία ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου αλλά και τη σεξουαλική ζωή.

5. Βοηθά στην υγεία των γεννητικών οργάνων

Ο γυμνός ύπνος συνδέεται βάσει ερευνών τόσο με την αποφυγή ανάπτυξης μηκύτων στις γυναίκες όσο και με την αύξηση της γονιμότητας σε γυναίκες και άνδρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add