Στους «4» του παγκoσμίου πρωταθλήματος οι Έφηβοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015

Στους «4» του παγκoσμίου πρωταθλήματος οι Έφηβοι


Μετά από καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Εφήβων νίκησε άνετα με 70-59 την Ισπανία στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ που διεξάγεται στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20:30, ΕΡΤ2, ΕΡΤweb) τις ΗΠΑ με στόχο τον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 41-51, 59-70

Εξαιρετική άμυνα, πρέσινγκ που απέφερε πολλά κλεψίματα, ριμπάουντ, αλλά και ευστοχία όταν έπρεπε ήταν τα συστατικά της επιτυχίας των παιδιών του Ηλία Παπαθεοδώρου που έκαναν …πάρτυ στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μεγάλη βραδιά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 14 πόντους, ενώ συγκλονιστικοί ήταν επίσης οι Ντόρσεϊ και Μίτογλου που έδωσαν πολλές λύσεις και επιθετικά και αμυντικά και συνέβαλαν τα μέγιστα στην νίκη, χωρίς φυσικά να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους διεθνείς μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με πάθος και αυταπάρνηση.
Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί ήταν αυτοί που ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, μπήκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και διατηρούσαν μια ισχνή πάντως διαφορά στον αγώνα. Μεγάλος «πονοκέφαλος» για την εθνική μας ήταν ο Γιανκούμπα Σίμα που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό, βρήκε κάποιες καλές φάσεις και κατάφερε παρά το ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης χρεώθηκε σχετικά γρήγορα με δύο φάουλ, να μείνει στο παιχνίδι και να προηγηθεί με τρίποντο του Δημήτρη Σταμάτη (14-17, 13’12’’). Οι Ισπανοί προσπάθησαν και πάλι να πάνε την μπάλα κοντά στο καλάθι, επέστρεψαν με ένα 8-0 (22-17, 15’53’’), πριν Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας και Τολιόπουλος φέρουν τον αγώνα στα ίσια με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε άρδην για την εθνική μας ομάδα. Έκλεισε άψογα τους διαδρόμους προς την ρακέτα, πίεσε ψηλά τους Ισπανούς δυσκολεύοντας πολύ στο γύρισμα της μπάλας στην περιφέρεια, κερδίζοντας πολλά κλεψίματα. Η διαφορά έφτασε στο +13 (37-50, 27’33’’), οι Ισπανοί μείωσαν στους 10 (41-51, 30’), αλλά ο επίλογος ήταν καθαρά ελληνική υπόθεση. Στην αύξηση της διαφοράς συνέβαλε και η τραγική αστοχία των Ισπανών από την περιφέρεια στο δεύτερο ημίχρονο που σκόραραν….με το σταγονόμετρο.
Η διαφορά στην τελευταία περίοδο εκτοξεύτηκε μέχρι και το +20 (48-68, 36’40’’) με γκολ φάουλ από τον Μιχάλη Λούντζη, για να κλείσει τελικά το σκορ στο 70-59 που στέλνει την εθνική μας ομάδα στους τέσσερις του κόσμου!

Διαιτητές: Γιαβόρ (Σλοβενία), Ροντρίγκεθ (Βενεζουέλα), Γουέιλαντ (Καναδάς)

Ισπανία (Πράδο Μπράνας): Πέρεθ , Γκαρθία Σ. 3, Λόπεθ 11, Ορόθ, Γκαρθία Μ 6, Σίμα 22, Αλόνσο 5, Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ, Ντίαθ, Βιλά 12

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (6α), Λούντζης 4, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 14, Μήτογλου 11 (11ρ), Μουράτος, Σκουλίδας 8, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 8, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (9ρ, 4α)

Το πρόγραμμα αγώνων του Σαββάτου

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ των Εφήβων, το οποίο φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχουν ως εξής:

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «4» (4/7)
ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑ 20:30
Κροατία-Τουρκία

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (4/7)
ΘΕΣΕΙΣ 5-8
Καναδάς-Αυστραλία
Ιταλία-Ισπανία

ΘΕΣΕΙΣ 9-12
Αργεντινή-Αίγυπτος
Κορέα-Σερβία

ΘΕΣΕΙΣ 13-16
Δομινικανή Δημοκρατία-Τυνησία
Κίνα-Ιράν

Δεν υπάρχουν σχόλια: