SkyGreece: Η νεα ελληνική αεροπορία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015

SkyGreece: Η νεα ελληνική αεροπορία

SkyGreece: κάτι πάει λάθος.
Μετά από δυο χρόνια προετοιμασίας, η αεροπορική εταιρεία SkyGreece ξεκίνησε τα τακτικά της δρομολόγια. Με λίγες μέρες καθυστέρηση από τον αρχικό της προγραμματισμό, η Skygreece πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή το πρώτο της τακτικό δρομολόγιο συνδέοντας την Αθήνα με το Τορόντο (φώτο). 
Δυστυχώς αυτό λίγοι το έμαθαν, κυρίως συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων της εταιρείας. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα της ημέρας, καθώς για πρώτη φορά μετά την παλιά Ολυμπιακή, μια ελληνική αεροπορική εταιρεία συνδέει την Ελλάδα με τον Καναδά και προσεχώς με τις ΗΠΑ. Θα έπρεπε να το πληροφορηθούν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο. Είναι προφανές πως υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία σε θέματα επικοινωνίας και προβολής. Θα πρέπει ωστόσο το πρόβλημα αυτό να λυθεί άμεσα καθώς σε μια αεροπορική εταιρεία, η συνεχής ενημέρωση του κοινού είναι απολύτως απαραίτητη για την δημιουργία καλής εικόνας και φήμης.

Είναι επίσης προφανές ότι η εταιρεία ποντάρει στο εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων ομογενών της Βόρειας Αμερικής προκειμένου να γεμίσει τις θέσεις στο αεροπλάνο της. Πολύ καλά κάνει, άλλωστε ο πρόεδρος της εταιρείας, ο πάτερ Νικόλας Αλεξανδρής είναι ιερωμένος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής εκκλησιάς του Καναδά, με πολύ καλές σχέσεις με την ομογένεια. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Η SkyGreece θα πρέπει να αναζητήσει και άλλες δεξαμενές άντλησης πελατολογίου. Μια από αυτές είναι οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας. Ωστόσο αυτοί αν και θέλουν να βοηθήσουν, δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για την εταιρεία, ενώ δηλώνουν πως δεν μπορούν να βρουν τρόπο επαφής μαζί της. Ρωτάει ο ένας τον άλλον αν ξέρει κάτι παραπάνω για την συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς όπως προαναφέραμε η πληροφόρηση είναι ανύπαρκτη. Όσο δεν βελτιώνεται σ΄ αυτό τον τομέα η SkyGreece θα χάνει εισιτήρια και έσοδα και μάλιστα τώρα που τα έχει απόλυτη ανάγκη. 
H SkyGreece ιδρύθηκε από Έλληνες ομογενείς του Καναδά, προκειμένου να ενώσει αεροπορικά την Ελλάδα με την ελληνική ομογένεια, αρχικά του Καναδά και των ΗΠΑ και στη συνέχεια οπουδήποτε ζει και αναπτύσσεται. 
Τα Omorfa Taxidia ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη εταιρεία, όταν ακόμη αυτή ήταν στο μυαλό των ιδρυτών της. Με συνεχείς αναρτήσεις ενημερώναμε πρώτοι απ' όλους το ταξιδιωτικό κοινό για τις εξελίξεις στην προετοιμασία της, ενώ πριν δυο χρόνια είχαμε φιλοξενήσει συνέντευξη του πρόεδρου της Πάτερ Νικόλα Αλεξανδρή. Το κάναμε γιατί πιστεύουμε πως μια τέτοια αεροπορική εταιρεία είναι εντελώς απαραίτητη στους Έλληνες ομογένειες, στον ελληνικό τουρισμό, στην ελληνική οικονομία. Είναι τεράστιας σημασίας υπόθεση να πετύχει η συγκεκριμένη προσπάθεια που δεν είναι εύκολη, καθώς στον διεθνή αεροπορικό χώρο επικρατούν συνθήκες άκρατου ανταγωνισμού. Άλλωστε η απανταχού της γης ελληνική ομογένεια είναι η καλύτερη πελατεία των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών του κόσμου και δεν θα την αφήσουν να τους φύγει εύκολα. Για να πετύχει ωστόσο το εγχείρημα, θα πρέπει να δώσει σημασία σ' αυτό που ίσως τώρα η εταιρεία θεωρεί λεπτομέρειες. Πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: