Ο Πούτιν Απλώνει Δίχτυ Προστασίας Πάνω από την Ελλάδα και Προειδοποιεί… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Ο Πούτιν Απλώνει Δίχτυ Προστασίας Πάνω από την Ελλάδα και Προειδοποιεί…

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η κερδοσκοπία σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας, θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ελληνική οικονομία.

ΜΟΣΧΑ – «Η κερδοσκοπία από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη («Grexit»), εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Corriere della».

«Βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης των σχέσεων μας με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, μέρος της Ευρωζώνης ή μέλος του ΝΑΤΟ. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικής συνεργασίας με την Ελλάδα», δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι αποτελεί «κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει για διαφορετικές συμμαχίες και μέλη Ένωσης».

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβής για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, οι όποιες εικασίες σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα χτυπήθηκε σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009, η οποία έφερε τη χώρα να εξαρτάται από τα δάνεια των διεθνών πιστωτών, ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Εικασίες για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη άρχισε το 2012 εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης της χώρας. Τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα συνεχίστηκαν και εντάθηκαν, και το 2015, οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια.

Η Ελλάδα και οι τρεις κύριοθ δανειστές της, διαπραγματεύονται επί του παρόντος μια νέα συμφωνία μείωσης του χρέους με το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει στο τέλος του Ιουνίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήρθε στην εξουσία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, έχει υποσχεθεί να αναθεωρήσει τους όρους διάσωσης της χώρας που υπαγορεύονται από τους δανειστές. Η αντιπαράθεση στη διάσωση έχει δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Εκκρεμεί το εθνικό χρέος της χώρας που προέκυψε μετά την οικονομική κρίση του 2008 και εκτιμάται σε περίπου 350.000 εκατομμύρια δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add