ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής: Πούτιν μπες στη Συρία και βοήθησε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής: Πούτιν μπες στη Συρία και βοήθησε

Στρατής Μαζίδης

Κραυγή αγωνίας έβγαλαν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής στο 3ο Φόρουμ Χριστιανικής Νεολαίας που ξεκίνησε από χθες στο Σότσι της Ρωσίας σύμφωνα με το RN.

Εκπρόσωποι από το Λίβανο ζήτησαν από τη Ρωσία να ενεργήσει για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και την προστασία της Χριστιανοσύνης από τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις φρικαλεότητες.

«Δεν χρειαζόμαστε μόνο πολιτική στήριξη υποβάλλοντάς σας αυτή την επιστολή με την ελπίδα να έρθει σε γνώση της σύνολο της ρωσικής κοινωνίας και του Προέδρου Πούτιν» δήλωσε ένας από τους ηγέτες της χριστιανικής νεολαίας του Λιβάνου, ο Shadi Dakhla με την υποστήριξη του Mohammed Muchtar, εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος του Λιβάνου.

Οι Λιβανέζοι υπήρξαν ξεκάθαροι λέγοντας:

«Εάν η Συρία χάσει, οι Χριστιανοί θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Μέση Ανατολή».

Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Μόσχα να παρέξει ενεργή βοήθεια μπαίνοντας στον πόλεμο της Συρίας όπως ακριβώς φαίνεται ότι ετοιμάζεται να πράξει το Ιραν σύμφωνα με πάρα πολλές ενδείξεις και όχι μόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο ορόεδρος του ρωσικού κινήματος αντι-παγκοσμιοποίησης, Alexander Ionov που δήλωσε ότι οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την επιθετικότητα και τη βία:

«Οι διωγμοί που βλέπουμε σήμερα συμβαίνουν με τη σιωπηρή συγκατάθεση μας»

και συνέχισε:

«Η Ρωσία ανέκαθεν ζητούσε, και απευθύνει έκκληση για ειρήνη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις μεγάλες αναταραχές στις πιο καυτές γωνιές της κόλασης παρέμεινε ουδέτερη».

Ο διωγμός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή υπήρξε και το κύριο θέμα της πρώτης ημέρας του φόρουμ με τους συμμετέχοντες να υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται για μια αντιπαράθεση του Ισλάμ και του Χριστιανισμού, αλλά για τις τακτικές εξτρεμιστών.

Η Τεχεράνη έκανε την αρχή, άραγε η Μόσχα θα ακολουθήσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add