Ζητείται τάξη στο κυκλοφοριακό μιας πόλης γεμάτη "τρύπες" του Μετρό. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Ζητείται τάξη στο κυκλοφοριακό μιας πόλης γεμάτη "τρύπες" του Μετρό.

Τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης θέλει να βάλει ο δήμος, σε μια πόλη της οποίας το κέντρο δεινοπαθεί εδώ και χρόνια από τα σπαρμένα εδώ και κει εργοτάξια του Μετρό, ενός έργου - φιάσκο που μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί ποτέ - αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τέσσερις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν έως το τέλος του χρόνου με στόχο να εξαλειφθεί το φαινόμενο των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, να απελευθερωθούν οι λεωφορειολωρίδες από τα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ., να μειωθεί η χρήση των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο και να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Παππά, για να μπει «φρένο» στο κυκλοφοριακό θα πρέπει, κατ’ αρχάς, οι γερανοί της Τροχαίας να πιάσουν δουλειά με εντατικούς ρυθμούς και να σηκώνουν τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που παρκάρουν οι οδηγοί ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Επιπλέον, για την απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων ως «λύση» φαίνεται η τοποθέτηση ψηλών προστατευτικών εμποδίων, ώστε να μην μπορούν να εισέρχονται τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των αστικών λεωφορείων. 
Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, τα προστατευτικά πλαστικά εμπόδια θα τοποθετηθούν στις πέντε νέες λεωφορειολωρίδες, στις οδούς Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, Λεωφόρο Στρατού, Αγγελάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως. 
«Θέλουμε να ανακτήσουμε τις πέντε νέες λεωφορειολωρίδες. Έχουμε την απαίτηση ο ΟΑΣΘ να βάλει τις κάμερες και να τις ενεργοποιήσει για τους οδηγούς που εισέρχονται παράνομα, ώστε να απελευθερωθούν οι λεωφορειολωρίδες από τα Ι.Χ.» πρόσθεσε ο κ. Παππάς. 
Τρίτη προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να αλλαχτεί το καθεστώς των φορτοεκφορτώσεων των καταστημάτων και να γίνεται μόνο βραδινές ώρες για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. 
Τέλος, προγραμματίζεται να ανακατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος από τη Γιαννιτσών έως την Κουντουριώτου και να τοποθετηθούν -επίσης- προστατευτικά διαχωριστικά, ώστε από τη μια να κυκλοφορούν με ασφάλεια και μεγαλύτερη άνεση οι ποδηλάτες και από την άλλη να μην επιτρέπεται στα Ι.Χ. να παρκάρουν πάνω στους ποδηλατοδρόμους.


Πηγή: gothess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add