«Οι Έλληνες έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

«Οι Έλληνες έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη»


  Η ΕΕ "φρέναρε" την αντιπαράθεση με την Ελλάδα όσον αφορά στα μέτρα λιτότητας που επεδίωκαν μήνες τώρα οι Βρυξέλλες από την Αθήνα, ενώ το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε ένα από τα στάδια της μάχης με τις αρχές της ζώνης του ευρώ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία και τον ηγέτη της, γράφει το τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης του Foreign Policy. 

Έπαιξε επίσης το ρόλο του και το γεγονός ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε άλλη μία πληρωμή προς το ΔΝΤ, εξηγεί το Foreign Policy.
«Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο ήταν αρκετή για να σπάσει τη συλλογική βούληση της Ευρώπης. Όταν ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τη δυνατότητα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ελλάδα και Ρωσία ανακοίνωσαν επίσης την υπογραφήσυμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου, ενώ νωρίτερα ο Πούτιν υποσχέθηκε επενδύσεις σε ελληνικές υποδομές», γράφει το τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης,επικαλούμενο τον αναλυτή του Eurasia Group, Μουτζνατμπα Ράχμαν.
Σύμφωνα με ίδιο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει κάθε λόγο να φοβάται τις αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Για την Μέρκελ είναι αναγκαία η ενότητα των χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σημειώνει επίσης ότι στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο.
«Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν πως η συνεργασία Μόσχας και Αθήνας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» δεν θα φέρει αποτελέσματα, καθώς το έργο μπορεί να βρεθεί στον αέρα. Ωστόσο, ενώ η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, ο Τσίπρας κατάφερε να υπερασπιστεί τις συντάξεις, που οι αρχές της ευρωζώνης επέβαλαν τη μείωσή του», γράφει μεταξύ άλλων.

"Φυσικά, οι Έλληνες έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη", σύμφωνα με τον Μουτζνατμπα Ράχμαν, αναφέρει το FP...

Δεν υπάρχουν σχόλια: