Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής και δολοφονίας του Μαρσελίνο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής και δολοφονίας του Μαρσελίνο


Τον Μάρτιο του 1990, ο 57χρονος σήμερα Κώστας Σπινάρης. Με συγκατηγορουμένους του, απήγαγαν τον 17χρονο «Μαραντόνα» της Αγίας Βαρβάρας γνωστό και ως «Μαρσελίνο», με σκοπό να εισπράξουν λύτρα 150.000.000 δραχμών από την οικογένειά του
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Ιούνιος 17 2015 16:20

Αναβιώνουν οι μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου τότε ποδοσφαιριστή της ομάδας του «Κεραυνού» Αγίας Βαρβάρας Γιάννη Τσατσάνη γνωστού και ως «Μαρσελίνο», που έγινε την Άνοιξη του 1990. Τις μνήμες αυτές αναβιώνει η έκδοση από τις τουρκικές Αρχές του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του, του 57χρονου σήμερα Κώστα Σπινάρη.
Τον Νοέμβριο του 2005, ο Σπινάρης παραβίασε άδεια από τις Φυλακές Αλικαρνασσού και τον Μάρτιο του 2006 συνελήφθη στην Τουρκία για διακίνηση ναρκωτικών. Εκεί του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών. Στην Τουρκία προσπάθησε να βρει καταφύγιο για να γλιτώσει από τον κίνδυνο της βεντέτας. Αφού ολοκλήρωσε μεγάλο μέρος της ποινής του εκεί, εκδόθηκε σήμερα στην Ελλάδα από τις Αρχές της Τουρκίας, κατόπιν αιτήματος των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε στην ανθρωποκτονία «Μαρσελίνο» και για παραβάσεις περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 1990, ο 57χρονος, από κοινού με συγκατηγορουμένους του, απήγαγαν τον 17χρονο «Μαραντόνα» της Αγίας Βαρβάρας γνωστό και ως «Μαρσελίνο», με σκοπό να εισπράξουν λύτρα 150.000.000 δραχμών από την οικογένειά του, που ήταν εύποροι εισαγωγείς ηλεκτρονικών ειδών, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν στον φυσικό αυτουργό την απόφαση για την ανθρωποκτονία του. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, ήταν συμπαίχτες του, φίλοι του όπως ο Σπινάρης, ο αδερφός γνωστού μέλους της «Greek Mafia», που συνελήφθη από το FBI στο Νιου Τζέρσεϋ το 2008, ακόμα και συγγενείς του...

Οι απαγωγείς μάλιστα, προσποιούνταν τους Ιταλούς στο τηλέφωνο, ενώ συνέχιζαν να ζητούν λύτρα ακόμα καιόταν τον σκότωσαν. Το πτώμα του αδικοχαμένου αγοριού βρέθηκε θαμμένο σε στάνη στα Σκούρτα Βοιωτίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κώστας Σπινάρης κατά τη σύλληψή του το 1990 είχε δεχθεί επίθεση από Ρομά μέσα στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας που τον μετέφερε, όπου ένας άγνωστος τον πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Έκτοτε ζούσε με τον τρόμο της βεντέτας και των αντιποίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add