Ρωσία και Κίνα δημιουργούν τη μεγάλη Ευρασία με κοινό νόμισμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Ρωσία και Κίνα δημιουργούν τη μεγάλη Ευρασία με κοινό νόμισμα

Μια ισχυρή Τράπεζα ανάπτυξης και ένα νέο νόμισμα, είναι οι αρχικοί στόχοι Ρωσίας και Κίνας, για μια Μεγάλη Ευρασία, η οποία θα περιλαμβάνει και ισχυρούς παίκτες, όπως Ινδία, Ιράν και άλλες χώρες. Η Κίνα είναι ίσως η ισχυρότερη οικονομικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο αρχηγός. Ούτε άλλη χώρα είναι. Η ισχύς τέτοιου εγχειρήματος θα προέλθει από την αλληλοσυμπλήρωση των οικονομικών και στρατιωτικών μεγεθών των χωρών αυτών.

Στο συνέδριο του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου στη Μόσχα και το οποίο ήταν αφιερωμένο στις ρωσο-κινεζικές σχέσεις, πολλά ελέχθησαν για την εμφάνιση ενός νέου τύπου συνεργασίας με το Πεκίνο. Για το θέμα αυτό, η Rosiysskaya Gazeta απηύθυνε ερωτήματα στον κοσμήτορα της έδρας παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής της Ανώτατης Οικονομικής Σχολής της Μόσχας, πολιτικό επιστήμονα κ. Σεργκέι Καραγκάνοφ.

Ο κ. Καραγκάνοφ θεωρεί ότι το καινούργιο είναι η συμφωνία Κίνας και Ρωσίας για την ενσωμάτωση και τον συντονισμό δυο μεγάλων προγραμμάτων. Πρόκειται για την Κινεζική οικονομική ζώνη του “Δρόμου του μεταξιού” και την Ευρασιατική οικονομική ένωση, της οποίας ηγείται η Ρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add