Με το ΟΧΙ είναι δυνατόν να επιτευχθεί στην μετέπειτα διαπραγμάτευση διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Με το ΟΧΙ είναι δυνατόν να επιτευχθεί στην μετέπειτα διαπραγμάτευση διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους!

Εκτιμώ ότι είναι δυνατόν με το ΟΧΙ να επιτευχθεί στην μετέπειτα διαπραγμάτευση διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους! 

Παρέμβαση του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου. Σήμερα ελήφθη μια σοφή και καθοριστική απόφαση εκ μέρους του Ελληνικού Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Αυτό είναι το θεσμικό όργανο, που έχει κάθε χώρα στον πλανήτη, για να προστατεύει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. 

Γιατί έγινε αυτό; Δείτε! 
Η Ευρωπαϊκή ένωση έχει, ως γνωστόν, ένα αυταρχικό και προβληματικό Διευθυντήριο. Εκτός από το αδύναμο και άνευ εξουσιών ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μόνιμοι και νόμιμοι θεσμοί είναι η Κομισιόν (Εκτελεστική Επιτροπή) και το Συμβούλιο. Αυτό συνίσταται από τη σύνοδο των αρχηγών κρατών. Το Eurogroup είναι άτυπο όργανο. Εκεί δεν κρατάνε πρακτικά! Όλα τα έγγραφα είναι ανυπόγραφα! Δεν είναι νόμιμος θεσμός, δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη! Αυτό που έκανε μάλιστα, είναι αλητεία! Δεν ενέκρινε ολιγοήμερη παράταση του Ελληνικού Προγράμματος, μέχρι να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός! Η απόφαση αυτή οδήγησε με την σειρά της την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μην αυξήσει την ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών. Χρήματα που επιστρέφονται βεβαίως τάχιστα και φέτος είναι εντελώς άτοκα. 

Αυτές οι διευκολύνσεις σε ιδιωτικές τράπεζες ξεπερνούν ετησίως το 1,5 τρισεκατομμύριο Ευρώ! 
Η τράπεζα της Ελλάδας αναγκάστηκε για να προστατεύσει τις ελληνικές τράπεζες, να ενεργοποιήσει το μέτρο της τραπεζικής αργίας και του περιορισμού των τραπεζικών αναλήψεων! Πολύ ορθά και σωστά. Τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά όλες τις μέρες και ώρες και θα τροφοδοτούνται συνεχώς με χρήματα. Οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν. Είμαστε στην Ευρωζώνη, μένουμε στο Ευρώ! 

Δημοσιεύθηκαν τελικά και τα έγγραφα που αφορούν τις προτάσεις των δανειστών. 
Όπως είδατε περιλαμβάνουν εισπρακτικά μέτρα 12,6 δις ευρώ, αυτά είναι άκρως υφεσιακά και απλά πτωχεύουν ακόμη τους Έλληνες, μέχρι να πτωχεύσει σταδιακά εντελώς η χώρα. Μέτρα αδιέξοδα, ώστε σε ένα οκτάμηνο να απαιτηθεί πάλι νέο πακέτο μέτρων. 

Το Πρόγραμμα λοιπόν δεν βγαίνει. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. 
Επομένως μόνη λύση είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, αλλιώς η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει Έλληνας, που θα μπορούσε να υποστηρίξει το ΝΑΙ στα μέτρα των δανειστών, δεν συμμερίζομαι καθόλου την αποχή και την ουδετερότητα σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την χώρα. Προσωπικά δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν συμφωνώ μαζί του στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας από τα έξη χρόνια (παλαιά ίσχυε στα δεκαοκτώ), με πλασματική μάλιστα εγγραφή δίχως παρακολούθηση σε σχολείο, ούτε επίσης συμφωνώ τις θέσεις του στα εθνικά ζητήματα. 

Θεωρώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν κουβαλά τις αμαρτίες του παρελθόντος (σκάνδαλα-διαφθορά-διαπλοκή) όντας αντιμνημονιακή, δύναται να πετύχει την ανάκτηση της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Τώρα δεν στηρίζουμε τις όποιες ιδεοληψίες ΣΥΡΙΖΑίκων συνιστωσών. Τώρα στηρίζουμε την Ελλάδα και τον αγώνα, για δίκαιη διευθέτηση του δημοσίου χρέους, κοινωνικά και ανθρωπιστικά αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: