Μας Απειλούν και οι ΗΠΑ, που τρέμουν τη Ρωσική Συνεργασία… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

Μας Απειλούν και οι ΗΠΑ, που τρέμουν τη Ρωσική Συνεργασία…

ΠΟΛΕΜΟΣ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ… ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ»… Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΎ, ΩΣΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ… ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… 

ALERT – Την προειδοποίηση απέναντι στην Ελλάδα ότι αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μέρος του προβλήματος εξέφρασε ο Αμος Χόχσταϊν (γνωστός και μη εξαιρετέος μεταφορέας απειλών) o συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, από 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ.

«Αντιμετωπίζουμε μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης»,δήλωσε ο Χόχσταϊν.
Σύμφωνα με την Καθημερινή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μην προωθηθεί ο τουρκικός αγωγός, καθώς εκτίμησε ότι αυτός όχι μόνο θα ακυρώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, αλλά θα αυξήσει και την εξάρτηση από τη Ρωσία. «Η Ελλάδα είναι ισχυρός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ και περνά δύσκολα τελευταία. Άλλα χρειάζομαι τη βοήθειά σας, διότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι κάτι που ελπίζω ότι η Κύπρος θα γίνει τελικά μέρος της λύσης του: μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», είπε και εξήγησε: «Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παίρνουν το φυσικό τους αέριο από μόνο έναν προμηθευτή. Εχουμε μία ευκαιρία να γίνει διαφοροποίηση και η Ελλάδα είναι μείζον παίκτης», αναφερόμενος στον αγωγό TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ιταλία και τη Βουλγαρία».

«Και η προηγούμενη αλλά και αυτή η κυβέρνηση έχουν εκφράσει υποστήριξη για το Νότιο Διάδρομο και το διακαμπτήριο στη Βουλγαρία. Αλλά υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τους αλλάξουν, και μιλούν για τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως μηχανισμό που θα φέρει αγωγούς από τον ίδιο προμηθευτή μέσω της Ελλάδας μαζικά για την προμήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτιστεί ένας νέος αγωγός, αυτός δεν θα είναι αναστρέψιμος και θα καταστήσει όλα τα άλλα σχέδια μη βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από μέρος της λύσης θα γίνει μέρος του προβλήματος», είπε ο κ. Χόσταϊν αφήνοντας αιχμές προς όσους προωθούν τα σχέδια που αυξάνουν την εξάρτηση από τη Ρωσία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα παραπάνω τα έχει μεταφέρει και στην ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Ελλάδα. «Σας λέω το ίδιο: Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να είναι ο δεσμός που ισχυροποιεί τη σύνδεση με την Ευρώπη, να είναι κεντρικό μέρος της λύσης για την Ευρώπη. Σε εσάς, που ως κοινότητα νοιάζεστε όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τη σχέση μας με την Ελλάδα και την ενίσχυσή της, σας λέω ότι αυτό είναι σημαντικό».
Τέλος, ενημέρωσε ότι τα ίδια λέει και τους Τούρκους και είπε ότι θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλγαρία για να συζητήσει τον διακαμπτήριο αγωγό προς την χώρα. Παρά τις διαφωνίες τους σε άλλα θέματα, εκτίμησε ότι σε αυτό το ζήτημα ΗΠΑ και Βουλγαρία συμφωνούν απολύτως.hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add