Αποκαλύφθηκαν και πάλι οι ράγες! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Αποκαλύφθηκαν και πάλι οι ράγες!


Το ρεπορτάζ του anagnostis.org κινητοποίησε τους αρμοδίους που σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκατέστησαν την ισόπεδη διάβαση που είχαν καλύψει με άσφαλτο.

Ένα ακόμα ρεπορτάζ του Αναγνώστη πιάνει τόπο και κινητοποιεί την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξει σπάσιμο της ασφάλτου και άνοιγμα της σιδηροδρομικής διάβασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως πάντα υπηρετώντας την μάχιμη δημοσιογραφία, παρατηρήσαμε και αναδείξαμε αμέσως το πρόβλημα που είχε προκύψει με το μπάζωμα της ισόπεδης διάβασης στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου, λίγο πριν την έναρξη του Τριάθλου.
Ίσως η ασφαλτόστρωση της γραμμής να συνδέεται με το εν λόγω αθλητικό γεγονός, γιατί κατά το παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα με ποδηλάτες σε αυτό το σημείο, και ίσως να συμβούν και στο μέλλον. Από την άλλη το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ και θεωρείται ενεργό, που πρακτικά σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να διέλθει τρένο (μόνο τουριστικά πλέον), και συνεπώς οποιαδήποτε παρέμβαση χωρις την άδεια του ιδιοκτήτη της γραμμής, θεωρείται παράνομη, και ο ΟΣΕ έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που την έπραξε.
Ο αντίκτυπος από το δημοσίευμα του anagnostis.org ήταν τέτοιος που προκάλεσεέντονες αντιδράσεις στους φιλοσιδηροδρομικούς κύκλους, αλλά και εντός του ΟΣΕ που πληροφορήθηκε το γεγονός και πιστέψτε μας, δεν χάρηκε καθόλου! Από την άλλη οι ποδηλάτες έχουν και αυτοί δίκιο αφού δεν γίνεται να "σπάζουν τα πόδια τους" συνέχεια σε αυτό το σημείο. Ίσως η τοποθέτηση κάποιου ειδικού ελαστικού τάπητα που θα έφερνε τη διάβαση σε ισορροπία με τον δρόμο και θα κάλυπτε εν μέρει τις γραμμές, χωρίς να εμποδίζει την διέλευση του τρένου, να έλυνε το πρόβλημα. 
Αυτοί σίγουρα που δεν χρειάζονταν κάποια διευκόλυνση είναι οι οδηγοί και οι μοτοσυκλετιστές, ειδικά οι διερχόμενοι από Νέα Κίο προς Ναύπλιο, οι οποίοι υποχρεούνται να κόψουν ταχύτητα καθώς εισέρχονται σε κατοικημένη περιοχή όπου διαμένουν οικογένειες με παιδιά που παίζουν ανέμελα στις αυλές. Οι κάτοικοι της περιοχής Κούρτη είναι κι' αυτοί πολίτες του Ναυπλίου, δεν ήρθαν από άλλον πλανήτη, και η συγκεκριμένη είσοδος της πόλης θα έπρεπε να έχει προσεχτεί περισσότερο...

Πηγή: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: