Δεύτεροι κωμικοί ρόλοι στην TV για Βραβείο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015

Δεύτεροι κωμικοί ρόλοι στην TV για Βραβείο!


Ρόλοι που έμειναν στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και συνέβαλαν κατά πολύ στην επιτυχία της κάθε σειράς. Δεύτεροι ρόλοι που εξελίχτηκαν σε πρώτους και εκτόξευσαν τις μετοχές των καλλιτεχνών στα ύψη.

Ασπασία η Μαρία Καβογιάννη - "Ντόλτσε Βίτα". 

Η πασίγνωστη, αγαπημένη και ηθοποιός μιας μεγάλης γκάμας τηλεοπτικού, κινηματογραφικού αλλά και θεατρικού ρεπερτορίου Μαρία Καβογιάννη έκανε το ντεμπούτο της ως Ασπασία στην επιτυχημένη σειρά "Ντόλτσε Βίτα" των Ρήγα-Παπαπέτρου, εμπνευσμένο από το ομώνυμο αριστούργημα του Φελίνι.
Ήταν η οικονόμος της οικίας Μαρκάτου, σε ένα ρόλο "παρθένας" αλλά και "καπάτσας" οικιακής βοηθού που πρόσεχε τη γιαγιά Όλγα (Μαρία Φωκά). 


Τζόνι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος - "Εγκλήματα". 
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν θέλει συστάσεις. Ιδανικός στο ρόλο του Τζόνι που ήρθε από το εξωτερικό και μπήκε στην παρέα των "εγκλημάτων" όπως λέμε των "φαντασμάτων" και μπήκε στη μάχη για την εξόντωση αλλήλων. Είναι πλακατζής, ευδιάθετος και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. 
Το μικρό αστεράκι της σειράς δεν άργησε να καθιερωθεί και να ερμηνεύσει και άλλους ρόλους στην τηλεοπτική του καριέρα, που έμειναν στην ιστορία, όπως στο περίφημο "10" πλάι σε μεγάλα ονόματα της αθηναικής θεατρικής σκηνής, ώσπου έφτασε και στην Επίδαυρο, ερμηνεύοντας τη "Λυσιτράτη" του Αριστοφάνη. 

Αμαλία και Ζούμπι η Ζέτα Μακρυπούλια και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη - "Παρά 5" 
Έπαιξε την Αμαλία στην θρυλική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη το "Παρά 5". Ήταν ένας από τους μικρούς ρόλους της σειράς που ανέβασε στα ύψη την τηλεθέαση, όπως και ο ρόλος της "Ζούμπι" στο πρόσωπο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, ένας ρόλος που σε έκανε να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια, γέλια που είχαμε να κάνουμε από την εποχή των κωμωδιών του ελληνικού κινηματογράφου με τους αξέχαστους και μοναδικούς μεγάλους κωμικούς μας. 


Χοσέ ο Γιώργος Καπουτζίδης - "Σαββατογεννημένες". 
Ήταν ο εμπνευστής και σεναριογράφος της κωμικής σειράς οι "Σαββατογεννημένες", που έκανε αίσθηση όταν πρωτοπροβλήθηκε από το Mega. Η σειρά προμηνούσε ίσως την μετέπειτα μεγάλη επιτυχία όλων των εποχών στην ελληνική τηλεόραση το "Παρά 5". Για τον εαυτό του στην πρώτη του σεναριογραφική προσπάθεια κράτησε το δεύτερο ρόλο του 'Χοσέ", έναν υπάλληλο του καταστήματος τουριστικών ειδών που είχε η Σούλα. Την έβγαζε εκτός ορίων με την τεμπελιά του και την αδιακρισία του, καθώς και για τις απόψεις του για την Ελλάδα. Υπήρξαν επίσης πολλές φορές όπου εκβίαζε την Σούλα. Αν και φαίνοταν να μισούν ο ένας τον άλλον στην πορεία δημιουργείται ενα αίσθημα φιλικής αγάπης. 

Ματίνα Μανταρινάκη η Καλλιρόη Μυριάγκου - "Κωνσταντίνου και Ελένης" 

Η γλυκύτατη ηθοποιός έπαιζε το ρόλο της αιώνιας γεροντοκόρης της Ματίνας, στην πολύ επιτυχημένη σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης", σε σενάριο Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά. Μια αέναη προσπάθεια να παντρευτεί επιτέλους, αφού είχε όλα τα προσόντα...μαγείρευε πίτες εκπληκτικές, γλυκά, δούλευε... αλλά δεν είχε το γυναικείο εκείνο "κάτι" που θα σκλάβωνε έναν άντρα. Κωμικοτραγικά επεισόδια εκτυλίχτηκαν στη σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Ματίνα. Ένας ρόλος που της έφερε και έναν δεύτερο στην τηλεόραση στη σειρά "Η Νταντά", δίπλα στη Μαρία Λεκάκη και τον Κώστα Αποστολίδη, διασκευή της γνωστής αμερικανικής επιτυχίας "The Nunny". 

Χλαπάτσας ο Δημήτρης Φραγκιόγλου - "Της Ελλάδας τα Παιδιά". 
Η κωμική σειρά προβλήθηκε το 1994 στον ΑΝΤ1. Ήταν ένας από τους σμηνίτες του Γιάννη Μπέζου. Ήταν ο ποιητής της παρέας ο Τρύφωνας και το "Χλαπάτσας" ήταν το παρατσούκλι του. Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου δεν παίζει σήμερα στην τηλεόραση, αλλά κάνει θέατρο, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, εν έτει 2013.

Λάζαρος ο Άρης Σεβρετάλης - "Είσαι το ταίρι μου". 

Ένας μοικανός με κόκκινη χαίτη και ένα ιγκουάνα για κατοικίδιο. Ο ασυμβίβαστος και εκκεντρικός νεαρός που τελικά παντρεύεται την Βίκυ Σειτανίδη (Κατερίνα Λέχου). Η μουσική και τα τραγούδια της σειράς ήταν από τον Στέφανο Κορκολή σε στίχο και ερμηνεία του Πασχάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add